Een nieuwe gids en 3 nieuwe leden voor de JRE

Op maandag 6 maart hebben de JRE hun nieuwe gids van de Jeunes Restaurateurs voorgesteld, naar aanleiding van hun Algemene Vergadering die heeft plaatsgevonden in Gijzegem. Meteen ook de ideale gelegenheid om hun nieuwe leden, Stefaan De Proft van restaurant “Pacht 26”, Benjamin Fontaine van restaurant “L’Inattendu” en Seppe Bleus van restaurant “De Fakkels” voor te stellen, die voor deze gelegenheid achter het fornuis stonden.

Het is in het restaurant van één van hun nieuwe leden dat de Jeunes Restaurateurs hun Algemene Vergadering hebben gehouden. Een uitgelezen gelegenheid om hun leden en de pers bijeen te brengen rond een gezellige lunch, door de nieuwe JRE bereid. Het is inderdaad traditie dat de “nieuwelingen” zich bewijzen met deze vuurdoop, allesbehalve ontspannend. Een uitdaging voor de chefs, aangezien hun gerechten gesmaakt werden door de leden en de journalisten, en hun de kans gaven bij te praten over de onderwerpen waar het tijdens de ochtend over ging, zoals bijvoorbeeld de nieuwe gids.

Naast prestigieuze evenementen, talrijke informele bijeenkomsten, uitwisselingen van ervaring en vaardigheden en de steun tussen de JRE-leden onderling, organiseert de Vereniging ook andere activiteiten waarover ze binnenkort over zal communiceren, onder andere via social media. Verder wordt ook de uitwisseling van ervaringen en vaardigheden uiteraard niet vergeten: er lopen missies op de Malediven en in Bergamo voor grote hotelketens. Smakelijke voorproefjes van een heerlijk jaar!

De nieuwe leden zijn:

De Fakkels, Hasseltsesteenweg 61, 3800 Sint-Truiden

L’Inattendu, Rue de Bauchain 6, 7800 Ath

Pacht 26, Pachthofstraat 26, 9308 Gijzegem (Aalst)

Over de Jeunes Restaurateurs:

de JRE is een vereniging van jonge restauranthouders die allemaal dezelfde drang boelen om hun talent en hun passie voor hun vak te delen. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren. Vandaag staat het label Jeunes REstaurateurs ook voor Joigning Innovation & Imagination, Respecting Sources & Substainability, Evoking Emotion & Inspiration. De vereniging die de chefs van 23 tot 49 jaar oud samenbrengt, telt een klein dertigtal actieve leden in België en niet minder dan 350 over de hele wereld. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*