Een bunner met Gert De Mangeleer

Twee dagen voor Valentijn opende Gert De Mangeleer zijn fast casual concept, genaamd BABU. De pop-up keuken startte vanuit de leegstaande keuken van L.E.S.S. Eatery op ’t Zand in Brugge.

Broodje
Na veel experimenteren, testen en proeven creëerde Gert een bijzonder broodje, met name The Bunner. Uniek in zijn smaak, vormt The Bunner de perfecte balans tussen een bun en een hamburgerbroodje. BABU heeft als opstart drie Bunners op het menu staan. Elke Bunner verwijst naar een stad of plaats die Gert inspireerde voor het creëren van de vulling van het broodje. Brooklyn Bunner (angus beef, cheddar, homemade Bunner sauce….), Brighton Bunner (crispy fried fish, lettuce, green herb relish) en Beirut Bunner (spicy merguez, feta cheese, garlic sauce, young spinach, cilantro and pomegranate). Alsof dit nog niet genoeg is wordt The Bunner geserveerd met een extra side dish: triple cooked BABU fries, die in een puntzak worden geserveerd met keuze uit twee huisbereide sauzen: home made mayo regular en spicy.

Vaste stek
Na de sluiting van het driesterrenrestaurant Hertog Jan*** in Zedelgem drie jaar geleden, lag het idee om een volledig nieuw concept te starten al een tijdje op tafel. Dat vernieuwde idee kreeg afgelopen jaar sneller vorm door de pandemie. De chef nam even de tijd om stil te staan bij alle culinaire hoofdstukken die hij al schreef. Met het fast casual concept BABU besloot hij een compleet nieuw vervolg te schrijven. Op lange termijn is het de bedoeling dat BABU zich op een nog te onthullen vaste locatie vestigt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*