Eddy Merckx trapt verkoop receptenboek “The Mastercooks” af t.v.v. kankeronderzoek

Op donderdag 19 oktober – Dag tegen Kanker – trapten wieleridool Eddy Merckx, mevrouw Laurence Rigolet-Wynants en Mastercook Ivan Verhaeghe de campagne “Mastercook Books Against Cancer” af. Samen ondersteunen ze als volwaardige Meter en Peter het initiatief van The Mastercooks of Belgium waarbij het prachtige receptenboek “The Mastercooks” wordt verkocht ten voordele van twee goede doelen die geld inzamelen voor kankeronderzoek. Voor elk verkocht Nederlandstalig boek gaat € 10 naar het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds (BKKS) en € 10 voor ieder Franstalig boek naar Télévie.

The Mastercooks of Belgium

The Mastercooks of Belgium® zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk is. Zij zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.

Receptenboek

Eind vorig jaar bracht de organisatie het prachtige receptenboek “The Mastercooks” uit van 386 bladzijden met de portretten van 120 Mastercooks en Young Masters, alsook 120 unieke recepten. Prachtig geïllustreerd met foto’s van Heikki Verdurme, is dit receptenboek een echte mijlpaal in de geschiedenis van de Belgische keuken. Het boek werd ook bekroond met de Literaire Prijs Prins Alexander van België.

Mastercook Books Against Cancer

Geruggesteund door ons nationaal wieleridool Eddy Merckx, Laurence Rigolet-Wynants, gastvrouw van het sterrenrestaurant Comme Chez Soi en Mastercook Ivan Verhaeghe, gewezen executive chef van La Réserve te Knokke, verkopen de Mastercooks van de herfst- tot het einde van de kerstvakantie de receptenboeken ten voordele van twee Belgische goede doelen. Voor elk verkocht Nederlandstalig boek gaat € 10,- naar het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds (BKKS) en € 10,- voor ieder Franstalig boek naar Télévie.

Meter Laurence en Peter Ivan

Laurence Rigolet-Wynants, gastvrouw van het sterrenrestaurant Comme Chez Soi en Ivan Verhaeghe, gewezen executive chef van La Réserve te Knokke, zijn nauw betrokken bij de The Mastercooks of Belgium.

De vader van Laurence, Pierre Wynants, een culinaire legende die destijds België op de gastronomische kaart zette, is co-oprichter van de vereniging die nu al meer dan 40 jaar bestaat. En haar man Lionel Rigolet is uiteraard ook Mastercook. Meer nog, hij is ook de beschermheer en voorzitter van de tweejaarlijkse culinaire wedstrijd Pierre Wynants Trophy, waarbij voornamelijk met Belgische producten moet aan de slag worden gegaan, en de winnaar met zijn/haar team België mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van de Global Chef’s Challenge.

Mastercook Ivan Verhaeghe, gewezen executive chef van La Réserve te Knokke, is sinds 1993 een trouwe gediende van de vereniging. Ivan werd lid onder het voorzitterschap van wijlen Pierre Fonteyne die meer jonge leden bij de vereniging wilde. Hij was toen de jongste Mastercook van België. Nu, dertig jaar later, is hij nog altijd fier bij te kunnen dragen om onze Belgische gastronomie op de kaart te zetten. Het peterschap van de campagne “Mastercook Books Against Cancer” is voor hem een evidentie.

Receptenboek kopen

Koop het receptenboek nu! Bij aankoop van 10 exemplaren komt het logo van je bedrijf of je naam op de bedankingsbrief die het boek zal vergezellen bij de verzending.

Het boek kost €49,90 inclusief verzendingskosten in België en aankopen kan via https://mastercooks.be/nl/shop

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*