Economisch bloedbad door corona-pandemie op komst?

Volgens onderzoekbureaus Altares Dun & Bradstreet en Graydon ziet de (economische) nabije toekomst er bijzonder somber uit. Zo gaan de onderzoekers er van uit dat door de corona-pandemie het komende jaar in België 16.000 bedrijven over kop zullen gaan. Een zelden gezien economisch bloedbad, als de voorspellingen uitkomen.

Onderzoeksbureau Altares Dun & Bradstreet verwacht dat in één jaar tijd 16.594 ondernemingen in ons land de boeken zullen moeten toedoen. Dat is een stijging van 70 % tegenover het aantal faillissementen in 2019. Wanneer de steunmaatregelen van de overheden aflopen, zullen de gevolgen van de pandemie pas werkelijk duidelijk worden, voorspelt het onderzoeksbureau.

Ook Graydon is bijzonder pessimistisch.  Dit bureau voorspelt 50.000 extra faillissementen bovenop de gewone falingen in normale tijden. Graydon denkt ook de veel bedrijven (vooral in de horeca) er gewoon mee gaan stoppen (zonder evenwel failliet te gaan).

Horeca bijzonder hard getroffen

Zoals te verwachten valt, zijn de sectoren waar het absolute aantal faillissementen het hardst zullen stijgen de horeca en verder de kleinhandel en de gespecialiseerde bouw.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*