Duvel Moortgat bekroond met de ‘Family Business Award of Excellence®’ 2019.

Deze prestigieuze prijs beloont sinds 6 jaar de beste familiebedrijven van het land en wordt uitgereikt door Ernst & Young, in samenwerking met FBN Belgium, Guberna, BNP Paribas Fortis en Mediafin. De jury, voorgezeten door Guido Vanherpe, CEO van La Lorraine Bakery Group, verkoos Duvel Moortgat boven zuivelbedrijf Inex, producent van elektrisch installatiemateriaal Niko Group en de Europese drankengroep Spadel.

Familie
EY organiseert de ‘Family Business Award of Excellence®’ sinds 2014. De prijs zet Belgische familiebedrijven in de kijker die uitblinken in deugdelijk bestuur in zowel de familie als in het bedrijf, in de visie en het behoud van de familiewaarden en in de overdracht van de ondernemerszin over de generaties heen.

Duurzaamheid
Duvel Moortgat is een echt familiebedrijf, maar het behoudt een goed evenwicht tussen familiaal en extern management en bestuur. Bovendien draagt de onderneming via zijn duurzaamheidsbeleid een diep ingeworteld maatschappelijk engagement uit, dat erg goed intern en extern gecommuniceerd wordt. Duvel Moortgat heeft steeds oplossingen gevonden om zichzelf niet te verliezen aan grote industriële groepen. De sterke corporate governance die zijn oorsprong vindt in de beursjaren van Duvel is blijven leven na de terugtrekking van de beurs. Dit was een element dat de jury overtuigd heeft om deze prijs aan Duvel Moortgat toe te kennen.

Uitwisseling
In familiebedrijven wordt kennis en ervaring vaak van generatie op generatie overgedragen. Met de prijsuitreiking willen de organisatoren familiale ondernemingen ook aanmoedigen om hun ervaringen en best practices uit te wisselen met concullega’s, zowel op vlak van goed bestuur en maatschappelijk engagement, als het overbrengen van de goesting om te ondernemen. Duvel Moortgat treedt nu toe tot de internationale club van familiebedrijven die in de 25 landen waar EY de award organiseert, de trofee in de wacht sleepten.

Foto EY

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*