Relais & Châteaux chefs brainstormen over duurzame vis

11 chefs van het bekende hotel- en restaurantlabel Relais & Châteaux waren onlangs te gast bij collega’s Jef Schuur en Nadine Mögling (Relais & Châteaux Bij Jef) in Texel. Doel van de bijeenkomst was brainstormen over duurzame vis.

Lokale seizoensproducten

Het van oorsprong Franse samenwerkingsverband van zelfstandige luxehotels met toprestaurants wil het roer op culinair gebied drastisch omgooien. Daar waar de producten vroeger niet exotisch genoeg konden zijn, wordt er tegenwoordig op toegezien dat de chefs gebruik maken van lokale en duurzame seizoensproducten. Ook inzake vis en zeevruchten is dit niet anders. Ter inspiratie namen de gastheer en -vrouw van Bij Jef hun collega’s mee naar het wad in Texel om daar op zoek te gaan naar scheermessen, oesters en kokkels

Menu for change

Dit initiatief kadert in een wereldwijd programma van Relais & Châteaux, dat luistert naar de naam ‘Menu for Change’, dat in samenwerking met Slow Food Association is opgezet om de klimaatverandering te bestrijden. Met dit programma wil men de Relais & Châteaux chefs aanzetten om voortaan lokale producten te gebruiken, om zo de ‘food miles’ te verminderen. Ook wil men plastic verpakkingen zo veel mogelijk weren in de keuken.

Chefs uit diverse landen

Uit ons land namen Gregory Slembrouck (Hotel Heritage, Brugge), Bart De Poorter (Pastorale, Reet) en Kwinten Boelen (Château de Vignée, Villers-sur-Lesse) aan de ontmoeting deel. Naast Nederland waren er ook nog collega-chefs uit Denemarken, Polen, Luxemburg en Bulgarije van de partij.   

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*