Duurzaamheid maar ook Glamping bij Roompot

Roompot maakt opnieuw een belangrijke duurzaamheidsslag in zijn restaurants en snackbars. Zo bant Nederlands grootste aanbieder van vakantieparken alle palmolie uit zijn frituurolie. De nieuwe verpakking bevat ook veel minder plastic.

Het is geweten dat Roompot veel aandacht besteed aan de kwaliteit en duurzaamheid van de maaltijden dat het aan zijn gasten serveert. Bijna een jaar geleden kondigde Roompot aan dat het nog alleen duurzame vis zou serveren. Het was hiermee de eerste aanbieder van vakantieparken en -locaties die zo’n beslissing durfde te nemen. Maar ook alle koffie is biologisch en fairtrade. Bij het kopje komt ook fairtrade suiker en bio melk. In totaal gaat het om meer dan 1 miljoen kopjes koffie die elk jaar aan tafel worden opgediend.

120.000 liter frituurolie
Vanaf heden wordt ook de frituurolie aangepakt. Roompot beseft wat de impact is van de productie van palm(olie) op de biodiversiteit en heeft daarom besloten om alle palmolie uit zijn frituurolie te bannen. Voortaan gebruikt men bij Roompot alleen nog 100% zonnebloemolie. Op die manier wordt meer dan 120.000 liter frituurolie per jaar heel wat duurzamer dankzij Roompot. Die frituurolie bevat verder geen genetisch gemodificeerde organismen en is hiermee dus GMO-vrij.

Gerecycled tot biodiesel
Een andere belangrijke doorslaggevende factor was voor Roompot dat de zonnebloemolie geen aanslag in de pan geeft. Hierdoor komen er geen chemische middelen meer aan te pas bij het reinigen, wat opnieuw goed is voor de natuur. Na gebruik krijgt de olie een tweede leven. Het wordt door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald en verwerkt tot biodiesel.

Verpakkingsvriendelijk
Vanuit het doel om het restafval met 50% tegen 2030 te verminderen, hield Roompot ook de verpakking van de frituurolie onder het vergrootglas. Nederlands grootste aanbieder van vakantieparken en -locaties koos voor een alternatieve verpakking in karton en veel minder plastic. Met de ‘bag-in-box’, waarin ook wijnen in de supermarkt worden aangeboden, kan Roompot het karton van de zak scheiden en komt hiermee ruim 2 ton plastic per jaar niet meer bij het afval terecht.

Glamping
Tijdens en na de corona crisis hebben heel wat Nederlandse en Belgische gezinnen besloten om vakantie in eigen land door te brengen. Met bijna 200 vakantielocaties in portfolio, van luxevilla’s tot beach houses en van het nieuwe vakantieconcept Cuber tot luxe kamperen bij de boer, biedt Roompot hen het breedste aanbod in de markt aan. Daarbij komen nu ook 5 unieke pop-up glampings. Roompot tekende hiervoor een partnership met de pop-up glampings ‘Glamp Outdoor Camp’. Wie een weekend met zijn tweetjes of een gezellige vakantie met het hele gezin plant, moet op deze glampinglocaties niet aan een kampeervuurtje denken. In plaats daarvan krijgt hij/zij de lekkerste streetfood gerechten en de meest chille muziek geserveerd. De 5 locaties bevinden zich in de Veluwe, het natuurgebied De Maashorst, het Land van Maas en Waal, Achterhoek en Twente.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*