Duizenden Spaanse hotels te koop

Vastgoedkantoren bieden in Spanje duizenden hotels te koop aan. Naar verluidt is de gemiddelde prijs per kamer enorm gedaald. Voor investeringsbedrijven is dit een opportuniteit. De Spaanse hotelsector vreest dat dit nog maar een begin is.

De vastgoedsites Think Spain, Mil Anuncios en Idealista hebben duizenden hotels in aanbieding, waarvan de helft in Andaloesië en op de Balearen. Op het party-eiland Ibiza zouden er zelfs meer hotels te koop staan dan dat er open zijn. Het zijn vooral familiale hotels en kleinere ketens die er de brui aan geven. Dankzij de overheidssteun konden ze wat tijd kopen, maar nu lijkt de veer voor vele kleinere hoteliers gebroken.

100.000 euro per kamer

Door het enorme aanbod zijn de prijzen voor de hotels gekelderd. Voor de Covid-crisis schommelde de gemiddelde prijs voor een kamer rond de 400.000 euro. Nu mogen de meeste hoteliers al blij zijn dat ze 100.000 per kamer krijgen.

Afwachtende houding

Grote investeringsgroepen zoals Blackstone Group, CBRE Global Investors en Portobello willen hun aantal hotels in Spanje verdriedubbelen. Ze mikken vooral op gerenoveerde vier- en vijfsterrenhotels. Ze kijken vooral uit naar de Canarische Eilanden. De beste koopjes zijn voor hun echter te vinden op de Balearen en in Andaloesië. Hier zitten veel hoteliers in de problemen. Toch happen de investeringsgroepen nog niet echt toe. Ze verwachten dat de tweede coronagolf zich nog tot ver in de volgende lente zal uitstrekken en dat de hotelprijzen daardoor nog gaan dalen. Als het komende zomerseizoen ook in het gedrang zou komen, dreigt er voor de Spaanse hotelsector een regelrechte catastrofe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*