Duitse regering overweegt 2G-plus beleid voor horecabezoek

De Duitse overheden spelen met het idee om een testplicht in te voeren voor gevaccineerden en mensen die herstellen van een covid-besmetting, wanneer ze een horecazaal willen bezoeken. Met het zogenaamde ‘2G-plus-beleid’ wil de Duitse overheid de opmars van de omikron-variant tegengaan.

Tot nu toe gold de 2G-bepaling om toegang te krijgen tot de horeca. Mensen die konden bewijzen dat ze gevaccineerd waren of genezen waren van het virus, mochten een horecazaak bezoeken. Maar als het van de Duitse overheden afhangt is dit niet langer voldoende.

2G-plus

Als de 2G-plus regel er doorkomt, moeten zowel gevaccineerde Duitsers als mensen die hersteld zijn van het coronavirus een negatieve test kunnen voorleggen, die nog dezelfde dag afgenomen is. Wel zou een bewijs van een boosterprik volstaan. Maar lang niet iedereen heeft die (derde) boosterprik reeds gekregen. De horeca vreest dan ook dat dit zeer nefast kan zijn. Het laat zich raden dat maar weinig mensen die nog geen boosterprik hebben gekregen zin zullen hebben om zich te laten testen om een horecazaak te kunnen betreden.

Omikron

De Duitse regering en verschillende deelstaatregeringen zouden deze strengere bepalingen nog deze maand willen uitrollen. Met het zogenaamde 2G-plus beleid wil de overheid de strijd aanbinden met de omikronvariant, die exponentieel toeneemt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*