Dubbelslag met frituur en eetcafé in Oostakker

Waar vroeger frituur ’t Hoekske en Café Retro zat in de schaduw van de Lourdes basiliek te Oostakker opende midden augustus frituur ’t Smulhoekje en eetcafé The Cave.


Sylvie Jolie en Koen D’hondt, beide jonge veertigers, dromen al jaren van een eigen horecazaak.
D’hondt is al van zijn 15e actief in de horeca en dat op verschillende plaatsen en in diverse functies in de ruime omgeving van Gent. Ook Jolie kan als gastvrouw heel wat ervaring optekenen. Die ervaring hebben ze nu gebundeld in een frituur annex eetcafé. Hoewel beide zaken naadloos in elkaar lijken over te vloeien hebben ze toch beiden hun eigen identiteit.

Steen voor steen
Maanden voorbereidingen en verbouwingen gingen er aan vooraf om beide zaken het uitzicht te geven dat ze nu hebben. Van vloer tot tussenwanden, van bakwand tot een professionele keuken, langs toog tot een warm interieur, alles werd vernieuwd. Met uitzondering van de buitengevel werd bijna iedere steen verlegd. Op de tafels in het met hout aangekleed eetcafé ligt een uitgebreide kaart die het aanbod van zowel het eetcafé als de frituur samenbrengt.
Eetcafé
Alleen al de drankenkaart van het eetcafé ’The Cave’ maakt duidelijk dat hier voor een andere invalshoek is gekozen dan bij een gewoon eetcafé. Duvel en La Chouffe staan er op het vat terwijl één tapkraan vrijgehouden wordt voor een bier van de maand. Dat er geen vast contract is met één brouwerij blijkt uit het ruime aanbod van andere bieren. Ja er is uiteraard ook Cola maar is er ook het aanbod Coca-cola Notes van Spicy langs smoky over Woody tot aan Herbal. Dertien verschillende soorten koffie met of zonder alcohol, zeven gin’s, of rums en nog meer keuze uit jenevers zijn nog maar de aankondiging van een nog uitgebreidere kaart met 30 cocktails. Maar ook niet alcoholische dranken krijgen ruimschoots aandacht met zeven mocktails, alcoholvrije bieren, en zeker even veel alternatieven voor wodka, rum, gin, vermouth of ricard.
De eetkaart wordt geopend met borrelhapjes maar ook tapas plankjes. Belegde broodjes, koud of warm (panini) maken de keuze tussen verscheidene croques, toasts, pizzella of slaatje extra moeilijk.
Verschillende pasta’s op de kaart zijn ook in vegetarische versie te verkrijgen.
Toppers in het aanbod zijn zeker de verschillende burgers die het niveau van de doorsnee frituur burger ver overschrijden. Veel van die burgers zijn dan ook alleen in het café gedeelte te verkrijgen en niet in de frituur.

Frituur
De volledig nieuwe frituur nodigt uit om te kiezen uit Stoofvlees, vol au vent of balletjes in tomatensaus van het huis naast het bijna volledig assortiment van Bicky-burgers aangevuld met enkele eigen creaties. Weinig frituren die zo een uitgebreid aanbod aan sauzen heeft om de goud kleurig gebakken aardappelstaafjes te bedekken. Ook het aanbod aan frituursnacks vraagt enige tijd om het volledig assortiment door te nemen. Ook vegetariërs hoeven noch bij ‘The Cave’ noch bij ’t Smulhoekje op hun honger te blijven. Van burgers, over frikandel tot aan een Julientje het staat allemaal in een vleesloze versie op het menubord. Alles wat in de frituur aangeboden wordt kan ook besteld of genuttigd
worden in het eetcafé. De klaargemaakte gerechten op een bord voorzien van een slaatje.

Dit nieuw adres op de hoek van de Groenstraat en de Onze Lieve Vrouwstraat in Oostakker weet het begrip eetcafé en frituur naar een ander niveau te tillen. Het dynamische van de uitbaters en hun team is daar zeker niet vreemd aan.

Foto:Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*