Driesterrenrestaurant Zilte wordt opgenomen bij luxeketen Relais & Châteaux

Het Antwerpse driesterrenrestaurant Zilte wordt lid van de prestigieuze Relais & Châteaux keten. De voorwaarden om lid te worden zijn zeer strikt. Naast een uitmuntende keuken (dat is voor Zilte uiteraard geen probleem) is ook de ligging belangrijk. De idyllische setting op de 9de verdieping van het MAS zal zeker geholpen hebben.

Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een luxeketen die wereldwijd unieke hotels en restaurants verenigt. Momenteel zijn er zo’n 580 etablissementen lid van de prestigieuze club.

Strikte voorwaarden

Een hotel of restaurant moet aan een aantal strikte vooraarden voldoen om lid te kunnen worden. Zo moeten de hotels en restaurants gerund worden door onafhankelijke hoteliers en/of restauranthouders, meestal als familiebedrijf. Daarnaast moeten de zaakvoerders een passie hebben voor gastronomie, gastvrijheid en authenticiteit en die graag delen met hun gasten.

Familiebedrijf

Vanaf nu maakt Zilte dus deel uit van de Relais & Châteaux familie. Sinds 2021 kon autodidact Viki Geunes drie sterren bemachtigen. Je kan bij deze sterrenzaak spreken van een familiebedrijf. Vrouw Viviane Plaquet en dochter Gitte fungeren als gastvrouwen, terwijl schoonzoon Aaron Moeraert sommelier is in het restaurant.

In België telt het netwerk slecht een tiental luxehotels en fine dining restaurants en zo’n 50 restaurants. In Antwerpen zelf is naast Zilte ook restaurant Franq opgenomen.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*