Dries Corneille Beste Sommelier van België

Dries Corneille, de sommelier van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge, is uitgeroepen tot de Beste Sommelier van België 2021. Dat heeft de Belgische Sommeliersgilde zondag bekendgemaakt.


Corneille studeerde af aan Ter Groene Poorte als sommelier in 2012. Tijdens zijn opleiding deed hij ervaring op in bekende restaurants. Hij startte in driesterrenrestaurant Hertog Jan bij Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, waar hij na een klein jaar werd gebombardeerd tot hoofdsommelier. Hij werkte er zes jaar. Na Hertog Jan ging Corneille aan de slag in tweesterrenrestaurant Boury in Roeselare. Vandaag staat hij in restaurant De Jonkman in Brugge bij chef-kok Filip Claeys en gastvrouw Sandra Meirlevede.µ


Proeven


Tijdens de wedstrijd moesten de 8 finalisten verschillende opdrachten uitvoeren. Daarbij werden ze steeds beoordeeld op hun kennis van de combinatie wijn en gerecht, het decanteren van een fles wijn, proeven en herkennen van wijn en andere producten, en de houding en stijl in het restaurant. Corneille haalde het van Stéphane Dardenne van l’Air du Temps in Eghezée (Namen) en Jean-Trésor Vets van The Jane in Antwerpen.


Internationaal


De prijs werd op 17 oktober uitgereikt in het Van der Valkhotel in Nijvel, en wordt al enkele jaren georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde en Vlaamse Vereniging voor Sommeliers. Een sommelier kan de prijs maar één keer in zijn carrière winnen. De winnaar kan ook meedingen naar een selectie voor het Europees en wereldkampioenschap voor sommeliers van ASI (Association Sommeliers International).
Foto: De Jonkman

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*