Drie Belgische restaurants in Top 101 beste Steak Restaurants

Voor het vierde opeenvolgende jaar, presenteerde Upper Cut Media House, de World’s 101 Best Steak Restaurants. In de ranking staan drie Belgische (Vlaamse) restaurant waarvan 2 er sterk op vooruit gaan en er één nieuwkomer is.

Drie maal België
Op de 4e plaats van deze wereldwijde lijst staat Carcasse uit Koksijde dat daarmee 4 plaatsen stijgt. Het restaurant kreeg meteen ook de titel mee van Best Steak Restaurant in Continental Europe. Maven uit Antwerpen stijgt ook een resem plaatsen van de 44e naar de 33e plaats. Als nieuwkomer staat restaurant Gillis uit Gent op de laatste plaats. Niettemin is het een eervolle vermelding en zeker een opstap naar een hogere plaats de komende jaren.

Argentijnse winst
De winnaar van de ranglijst van dit jaar is het restaurant Parrilla Don Julio te Buenos Aires, dat de winnaar van 2022 verdrong, Hawksmoor’s restaurant uit Londen staat nu op de tweede plaats. Dit jaar is de derde plaats in het klassement bezet door het American Cut Tribeca restaurant in New York.

Kwaliteit en vakkennis
De vleesambassadeurs en inspecteurs merkten op dat de kwaliteit van de geteste restaurants evolueert en er steeds aan verbetering wordt gewerkt. Dat niet alleen op het gebied van de kwaliteit van het vlees, maar ook op het gebied van kennis van producten, bereidingswijzen, service en inrichting. Daarnaast wordt vastgesteld dat Europese steakrestaurants, die de focus leggen op oude lokale rassen en nieuwe rijping methodes een sprong vooruit maken tegenover de dominantie van klassieke steakrestaurants in de Verenigde Staten. Door het aanbieden van ‘kop tot staart’ producten kunnen Europese restaurants meer gepersonaliseerde producten aanbieden volgens de jury.
Foto by Carcasse

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*