Drie Belgen in lijst The Best Chef Top 100

In The Best Chef Top 100 van 2022 die bekend gemaakt werd in Madrid staan 3 Belgische chefs.
Hoewel de Nederlanders hem claimen tot hun chef staat Nick Bril op plaats 52. Gert De Mangeleer op nr 76 en Peter Goossens op plaats 90.

The Best Chef
The Best Chef is een wereldwijde gemeenschap van gepassioneerde fijnproevers. Een project gewijd aan het eren van de vele getalenteerde chef-koks die de beste voedselervaringen over de hele wereld creëren, evenals een wereldwijde familie van gelijkgestemde individuen die culinaire avonturen delen. Het is een overkoepelende groep waar de oude garde de kern van het ambacht deelt met de volgende generatie, die op zijn beurt inspireert tot nieuwe manieren van denken.
The Best Chef is een platform om kennis en ervaringen uit te wisselen, actuele onderwerpen te bespreken en te debatteren over universele onderwerpen uit de wereld van fine dining.

Smeltkroes
De Poolse neurowetenschapper Joanna Slusarczyk en de Italiaanse gastronoom Cristian Gadau hielden zich in 2015 het doel voor ogen om wereldwijd de beste denkers en leiders in de wereld van gastronomie en lekker eten te verenigen. Niet alleen voor hun leeftijdsgenoten, maar voor iedereen, ook als voorbeeld voor toekomstige generaties die kunnen leren en voortbouwen op hun ideeën. De Best Chefs Awards, Area Talks, Food Meets Science, de sociale media en website werken allemaal als een enorme smeltkroes van informatie die beschikbaar is voor iedereen die geïnteresseerd is in de culinaire wereld .

Awards
In 2017 breidde The Best Chef zijn aanbod uit met de The Best Chef Awards: een ranglijst gericht op chefs. De Beste Chef zet personen op de eerste plaats: DE CHEFS. De gastronomische wereld richt zich vaak op het restaurant of de locatie; The Best Chef probeert dat te verschuiven door de chef-kok te benadrukken, zijn of haar benadering van eten en wat hen onderscheidt van de massa. Tijdens het jaarlijkse awards-evenement (de Top100-chefs en winnaars van speciale prijzen), worden mensen gelauwerd wiens ervaring, passie en vastberadenheid hen leidde naar succes. Op deze manier wil The Best Chef jongere generaties chefs inspireren en laten zien wat belangrijk is.

Drie (Vlaamse) Belgische namen.
De Spaanse chef-kok David Muñoz van restaurant Diverxo staat net als vorig jaar op nummer 1 van The Best Chef Top 100 2022. Muñoz wordt omschreven als een baanbrekende en creatieve avonturier. Nog maar in de dertig verrast hij voortdurend met zijn unieke benadering van koken, die hij omschrijft als ‘wreed’. De top 5 wordt vervolledigd door Rene Redzepi uit Denemarken, Joan Roca uit Spanje, Massimo Bottura uit Italië en Andoni Luis Aduriz ook alweer uit Spanje. Nick Bril op de 52e plaats, Gert De Mangeleer op de 70e plaats en Peter Goossens op de 90e plaats zijn de Belgen in de lijst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*