Domaine La Butte aux Bois en Golfhotel Stiemerheide verkocht

Verrassend nieuws uit de Limburgse hotelsector: het Lanakense Domaine La Butte aux Bois en Hotel Stiemerheide in Genk veranderen van eigenaar. Oprichter Eric Bullens (57) geeft de fakkel na 35 jaar door aan Jochen Leën (39), een juwelenontwerper uit Lanaken die al tien jaar een eigen bureau heeft in La Butte aux Bois. “Toegegeven, de laatste jaren droomde ik geregeld dat ik het hotel zou overnemen.”

Bullens zag zijn hotels in 35 jaar uitgroeien tot hotspots van de Belgische hospitalitysector. Zo werd hotel La Butte aux Bois bekroond door Relais & Chateaux en telt het restaurant La Source twee sterren in de Michelingids. Ook Stiemerheide, met restaurant De Kristallijn, kreeg één ster. De familie Bullens hoopte aanvankelijk dat hun dochter hun zaak zou overnemen, aangezien zij  opleiding en ervaring in de hotellerie geniet. Maar aangezien ze verkaste naar Parijs moest worden uitgekeken naar andere opties.

Verkoop aan bekende

“Na meer dan drie decennia ondernemerschap in de sector van de luxehotellerie en gastronomie ging ik daarom eind 2019 op zoek naar een partner om de toekomst van La Butte aux Bois en Hotel Stiemerheide te verzekeren, met een focus op kwaliteit en beleving”, vertelt Eric Bullens, die tevreden is dat zijn geesteskind niet moest worden verkocht aan een internationaal keten. 

Zo kwam hij terecht bij Jochen Leën, een slagerszoon uit Lanaken die koos voor een beroep als juwelenontwerper. “Met de overname door Jochen Leën, geboren en getogen Lanakenaar en kind aan huis bij La Butte aux Bois, is het juiste partnership voor de toekomst beklonken. Jochen zal met zijn Zwitserse vennoot Rüdiger Pohl (Granada Gallery) de visie van de hotelgroep voortzetten en uitbouwen. Jochen is niet alleen een gepassioneerd verzamelaar van zeldzame edelstenen, maar ook een gastronoom. Met deze ambitieuze stap in de luxehotellerie ziet hij de mogelijkheid om levensgenieters, geïnteresseerd in gastronomie, juwelen, fossielen en kunstobjecten, te kunnen ontvangen in de hotels.”

Jeugddroom die gerealiseerd wordt

Voor Leën is de overname alvast een droom die uitkomt. “Toen ik in 2007 voor het eerst binnenwandelde in La Butte aux Bois, was ik enorm onder de indruk. Voor mij begon het hier allemaal met de organisatie van een evenement rond juwelen. Een geslaagd en gesmaakt evenement dat dertien jaar later overigens nog steeds bestaat. In 2010 kreeg ik mijn eerste bureautje in La Butte aux Bois, waar ik tot op de dag van vandaag nog zit en van waaruit ik mijn juwelenzaak met hart en ziel heb uitgebouwd. Toegegeven, de laatste jaren droomde ik geregeld dat ik het hotel zou overnemen. Iedereen blijft aan boord, de twee hotelmanagers Yannick Bouts en Jos Schols, net zoals het personeel. Eigenaar Bullens zal overigens nog vijf jaar op de achtergrond back up geven. “

Toch zullen de nieuwe eigenaars een eigen touch geven, zo blijkt. “  We willen conceptueel meer aan beleving gaan doen, evenementen organiseren, sprekers uitnodigen. Ook willen we het restaurant op de binnenhof aanpakken en bij Stiemerheide gaan we de kamers vernieuwen,” luidt het.

Leuk nieuwtje is dat Jochen Leën binnenkort ook een kantoor gaat openen in het prestigieuze Botanic Sanctuary te Antwerpen. Daar is Marc Alofs intussen hoteldirecteur. En Alofs komt van …. Domaine La Butte aux Bois. Toeval bestaat niet.

Op de foto (vlnr): Jochen Leën met de managers Jos Schols (Stiemerheide) en Yannick Bouts (La Butte aux Bois)

Jempi Welkenhuyzen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*