Dock's Café Antwerpen dicht


Beste klanten,
Met spijt in het hart zijn we genoodzaakt om jullie favoriete brasserie vanaf vandaag te sluiten. Het was een genoegen om jullie te mogen verwelkomen en we willen dan ook iedereen graag bedanken voor het jarenlange vertrouwen. Jullie kunnen wel nog steeds terecht in onze vestigingen in Gent of in Brussel. Duizendmaal bedankt voor het jarenlange vertrouwen!
Met vriendelijke groeten
Het team van Dock’s Antwerpen

Dit en niet meer stond maandag 3 december te lezen op de facebookpagina van Brasserie Dock’s te Antwerpen. Met “onze andere vestigingen in Gent en Brussel” wordt gedoeld op respectievelijk het Pakhuis en La Quincaillerie – alle drie behoren ze tot de Pleasures-groep waartoe nu ook Pleasures Boutique te Sint Martens Latem behoort. Ondertussen ontvingen we van Pleasures-groep volgend bericht:
Ondanks alle passie en overtuiging die we de afgelopen jaren nog in Dock’s hebben gestoken, is er binnen de Pleasures groep gekozen om deze unit tijdelijk te sluiten. De wegenwerken, concurrentie en daling van het klantenbestand hebben hiervoor gezorgd.
Het zal geen invloed hebben op de verdere werking van Pleasures. We laten het even bezinken en denken na over een concept dat beter kan aanslaan.
Altijd welkom in onze andere zaken.

Verkeersellende en concurrentie

Reden voor de sluiting is dus het financiële verlies dat zich de afgelopen drie jaar opstapelde. Dock’s Café in Antwerpen besliste dan ook de vrijwillige sluiting van de vennootschap neer te leggen bij de rechtbank van eerste aanleg. “Hoewel we steeds met passie en overtuiging geïnvesteerd hebben in Dock’s Café, merken we de laatste 3 jaar een duidelijke daling in het klantenbestand. Dit zorgt ervoor dat de brasserie de laatste 3 jaar te kampen heeft met tegenvallende financiële resultaten en het verlieslatend is. Aangezien we niet in staat zullen zijn om deze financiële situatie in de toekomst om te buigen, hebben we na lang overwegen beslist om onze brasserie in Antwerpen te sluiten”, vertelt Dimitri De Cuyper CEO van Pleasures Group. De sluiting van de brasserie leidt tot het ontslag van zestien medewerkers, zowel vast als tijdelijk, die momenteel actief waren bij Dock’s Café. Zij werden maandagochtend persoonlijk als eerste op de hoogte gesteld van deze beslissing. Dock’s Café wijt de sluiting onder meer aan de werken aan de Scheldekaaien en de nooit ophoudende verkeersproblemen. De concurrentiestrijd in een zone waar er een groot aanbod aan eetgelegenheden is, de werken aan de Scheldekaaien en de algemene verkeersproblematiek van Antwerpen hadden een impact op de bereikbaarheid van de brasserie. “Maar we durven uiteraard ook in eigen boezem te kijken. We hebben steeds naar oplossingen gezocht om meer klanten aan te trekken, onder andere door het aangaan van partnerships, maar we moeten toegeven dat het concept van Dock’s Café in Antwerpen de laatste jaren gewoon minder aanslaat”, aldus De Cuyper. Het gebouw en het interieur van architect Pinto aan de Jordaenskaai blijft in handen van Pleasures Group.