Dineren op het water in Oostende

Er is opnieuw een drijvend restaurant in Oostende. In Puert’O eet je op het water met zicht op de Mercator. De nieuwe uitbaters krijgen culinair advies van sterrenchef Edwin Menue van restaurant Cuines 33 in Knokke-Heist.

Er is opnieuw een drijvend restaurant aan de jachthaven in Oostende. Na het gestopte Vito heb je nu restaurant Puert’O in het Mercatordok. De uitbaters Nick Wallaeys en Laura Maes willen de gasten een culinaire totaalervaring bieden.

Chef-kok Nick Wallaeys heeft al heel wat ervaring in de horeca. Zo stond hij vier jaar achter de potten in Brasserie Henry op de Zeedijk in Oostende en volgde hij bijscholingen in Spanje en Knokke. Samen met gastvrouw Laura Maes willen ze de gasten verwennen.

Coach

Nick en Laura krijgen hiervoor hulp van Edwin Menue van Cuines 33 in Knokke-Heist. De sterrenchef zal de zaakvoerders van Puert’O drie jaar begeleiden als coach.

Noordzee

Nick laat zich in de menukeuze duidelijk inspireren door de Noordzee. Hij gaat ook zo veel mogelijk gebruik maken van lokale producten. Zo haalt hij verse vis van de vistrap en ook de andere ingrediënten en producten haalt hij bij Oostendse handelaars. Daarbij laat de chef zich leiden door de seizoenen. In het restaurant zal men enkel werken met een vast menu. Voor de lunch gaat dit om een driegangenmenu. ’s Avonds kan men kiezen uit een vier- of vijfgangenmenu. De uitbaters kiezen bewust voor een vast menu, aangezien ze het voorlopig gaan runnen met zijn tweeën (Nick in de keuken, Laura in de zaal). Er zijn 20 zitplaatsen.  

1 Comment

  1. Zo spijtig en doodjammer dat jullie de deuren om die redenen moeten sluiten, wij waren laatst in mei nog bij jullie en amaai,,, is niet enkel een unieke locatie. Wat op het bord kwam was een echte smaakbom, juweeltjes om naar te kijken. We spraken vol lof tegen vrienden/ kennissen! Het is een zéér triest gegeven maar in elke branche is het personeelstekort schrijnend. Toch hoor je enkel de zorg en onderwijs aan bod komen. Wij hebben persoonlijk geen kinderen maar ik denk dat het de fout is van onze generatie (prille 60 ers) wij hebben onze kinderen teveel verwend,,,, ze willen niet meer werken,,, ik weet niet waartoe dit zal leiden,,,

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*