Digitale transformatie in hotels met Apple

In het hart van Brugge ligt Hotel Heritage, een 5-sterren boetiekhotel dat baadt in luxe en geschiedenis. Het is een voortrekker in de digitalisering, en een voorbeeld voor ieder horecabedrijf dat efficiëntie aan een uitstekende klantenervaring wil koppelen.

Als eerste in België bood het hotel al computerschermen met ingebouwde PC en internet toegang aan op de gastenkamers. Omdat gasten die te veel plaats vonden innemen, werd in 2011 overgestapt op de iPad. Bovendien vergden de computers veel onderhoud, en verouderden ze heel snel.

Hotel Heritage zorgt voor een optimale customer experience door iPads aan te bieden aan de gasten op de kamers. De iPads bevatten kaarten van Brugge, reisgidsen en uiteraard de online directory van het hotel zelf alsook de diverse menukaarten voor ontbijt, bar, roomservice en van het restaurant.

In het hele hotel is de automatisatie ver doorgetrokken. Van bij de check-in gebeurt alles digitaal. Zo werkt ook het restaurant niet met geprinte menukaarten, maar gebruiken ze iPads om de fijnproevers hun keuze te laten maken. In de keuken consulteert het personeel de reserveringen op een iPad en zelfs de kamermeisjes werken digitaal. In plaats van op papier krijgen ze de kamerlijst en instructies op de tablet. Zo wordt er jaarlijks ook een hoop papier uitgespaard.

De iPads zorgen voor meer efficiëntie en betere communicatie. Iedereen in het hotel heeft via de iPad constant toegang tot alle up-to-date informatie die ze moeten hebben om hun werk te doen.

Het onderhoud en instellen van de iPads is kinderspel. In de systeeminstellingen kunnen ze alles zo aanpassen dat de gasten de iPad alleen voor consultatie kunnen gebruiken. De stabiliteit van het platform, de kwaliteit van de schermen en de perfecte beveiliging zijn een grote plus. In tegelstelling tot een PC is het heel makkelijk om een iPad virusvrij te houden.

Lees meer of bekijk onze testimonial video hier.

Indien u ook graag verder digitaliseert en interesse hebt in iPad of andere Apple oplossingen, kom dan naar ons Apple Digitaliseert de horeca event op 27 oktober te Brussel. Inschrijven kan via deze link

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*