Delta Gids Brussel en omstreken 2019-2020 is uit

Voor zijn 42e editie selecteerde de Delta Gids Brussel en omstreken in totaal 980 adressen van restaurants, hotels en seminariezalen, alfabetisch gerangschikt per wijk, per categorie en per prijssegment.

Sinds 1977 streeft de Delta Gids naar slechts een ding: een zo eerlijk en oprecht mogelijk overzicht geven van alle goede adressen in Brussel en omstreken, met als basiscriteria – wars van trends en modes – voorrang geven aan kwaliteit, eerlijkheid en inventiviteit en chefs in de kijker zetten die het door hun visie en hun werk verdienen erkend en bekend te worden. Op die manier kreeg de Delta Gids door de jaren heen, in alle discretie en zonder nutteloze stijleffecten, een echte erkenning, zowel bij zijn lezers als bij de professionals van de sector. 

Bij deze editie van de Delta Gids Brussel 2019-2020 werd zoals vorig jaar een gedeelte ingevoegd: “De Tips van de Delta Gids”, ongeveer zestig restaurants die ongetwijfeld absolute aanraders zijn, en die werden ingedeeld in vier categorieën: Trendy, Gastronomisch met een goede prijs-kwaliteitverhouding, de Onvermijdelijken en een Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Gratis in de gids: Het Delta Ontdekkingspaspoort 

45 heerlijke adressen, nauwgezet geselecteerd, gerangschikt per wijk en per categorie (gastronomisch, goede prijs-kwaliteitverhouding, hartendief en mooi kader) geven de houder van het Kennismakingspaspoort 30% korting op de rekening (met uitzondering van de drank). Een aanbod dat tot 2 250 euro besparingen kan opleveren! Al na het eerste gebruik van het Paspoort hebt u de aankoopprijs van de gids al terugverdiend. Ideaal om het hele jaar door lekkere adresjes te ontdekken, zonder al te diep in de portemonnee te moeten tasten. 

De elektronische versie van de gids

Met een gemiddelde van 7000 bezoekers per dag en een bestand van 5620 hotels en restaurants is www.deltaweb.be de referentie om een restaurant of een hotel in België en het groothertogdom Luxemburg te vinden. 

De genomineerden van 2019-2020 

De verleiding is groot om bij elke nieuwe editie een aantal huizen en chefs “die iedereen kent” en die de grondleggers zijn van de gastronomische reputatie van onze hoofdstad te belonen. De Delta Gids gaat echter liever op ontdekkingstocht en geeft graag hoge cijfers aan inzet. Daarom nomineert de Gids graag jonge huizen en jonge chefs. 

Gouden Delta 

Hispania Brussels (Brussel Centrum)    Adrian Mancheño
 

Zilveren Delta

Origine (Etterbeek)    Xavier Lizen
 

Bronzen Delta

L’Atelier de Willy (Brussel Centrum)    Bogdan Streinu


De DELTA  per specialiteit  (alfabetisch gerangschikt)

Per specialiteit en alfabetisch: 

Bissetoun (Iraanse keuken)

Chez Anesti (Griekse keuken)

De Bruxelles et d’Ailleurs (Wereldkeuken)

Gallery Resto-Boutique (Vietnamese keuken)

Mon Fou d’Mari (Belgische keuken)

Osteria Romana (Italiaanse keuken)

Pré de Chez Nous (Bistronomische keuken)

Tang Dynasty (Chinese keuken)

Meer info op www.deltaweb.be

Verkoopprijs: 27.75 euro – btw inbegrepen.

Deze gids bestaat enkel in het Frans.