Deliveroo biedt restaurants mogelijkheid om herbruikbare verpakking te gebruiken

HyperFocal: 0

Maaltijdbezorger Deliveroo kondigde op 29 november aan dat de meer dan 2000 Belgische restaurants, die met Deliveroo samenwerken, vanaf nu eten kunnen laten bezorgen in milieuvriendelijke verpakkingen, speciaal ontworpen voor het transport van maaltijden. Met Deliveroo’s nieuwe online duurzame verpakkingswinkel wil het bedrijf tegemoet te komen aan de milieubewuste prioriteiten van de consument. 

De beslissing om duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen aan te bieden, sluit nauw aan bij het succesverhaal van Deliveround in Hasselt. Het initiatief biedt een antwoord aan de groeiende bezorgdheid rond eenmalige plastic wegwerpverpakkingen, en dit in samenwerking met The Recycling Network en de Stad Hasselt. Sinds twee weken is het in Hasselt dus mogelijk om via Deliveroo gerechten te bestellen die in herbruikbare verpakking geleverd worden. De klant betaalt hier 1,50€ extra voor. Indien hij beslist om de verpakking terug te brengen krijgt hij 1,50 statiegeld terug, alsook 1€ extra tegoed voor zijn volgende bestelling. 

Drie restaurants sloten zich aan voor de test: ’t Borrelhuis, Le Pain Quotidien en Babo’s Burgers. De aanvragen van andere restaurants om deel te nemen aan het project lopen sindsdien massaal binnen en uit de eerste resultaten blijkt dat de consument het systeem helemaal ondersteund.

Naast deze wereldprimeur in Hasselt, wil Deliveroo nu dus ook de rest van België de mogelijkheid geven om een maaltijd in een milieuvriendelijke verpakking te laten bezorgen. De optie is vrijblijvend, maar Deliveroo hoopt op deze manier zoveel mogelijk restaurants aan te moedigen om voor de milieuvriendelijke optie te kiezen.

Sommige composteerbare verpakkingen bevatten nog steeds plastic, maar ze zijn wel volledig milieuvriendelijk en recyclebaar. Andere opties zijn dan gemaakt uit rietsuiker of bamboe.

De online verpakkingswinkel is er vooral op gericht om de vele kleine en onafhankelijke restaurants, waarmee de bezorgdienst samenwerkt, toegang te geven tot milieuvriendelijke vormen van verpakkingen tegen een betaalbare prijs, zonder enig winstoogmerk voor Deliveroo. Op deze manier tracht Deliveroo actief mee te werken aan het vraagstuk rond duurzaamheid.

Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder bij Deliveroo, vult aan:Deliveroo heeft de manier waarop mensen eten fundamenteel veranderd. Mensen bestellen bij de beste restaurants in de stad waar en wanneer ze willen. De dag van vandaag is het echter belangrijk dat dit ook op een milieuvriendelijke manier gebeurd. Bij Deliveroo vinden we het onze verantwoordelijkheid om de restaurants, waarmee we samenwerken, te ondersteunen bij het maken van duurzamere keuzes. Daarnaast willen we ook onze klanten in staat te stellen milieubewuste keuzes te maken om zo de transitie van een lineaire naar een circulaire economie, waar niets in verloren gaat, mee te helpen realiseren. Dit doen we vandaag in Hasselt. Dit is nu eenmaal een belangrijke rol die wij willen spelen als groeiend bedrijf.”

De duurzame maaltijdverpakkingen kunnen vanaf heden besteld worden via deze link: https://deliveroo-packaging.be/.

Meer informatie in verband met het Deliveround project in Hasselt: https://recyclingnetwerk.org/2019/10/08/doe-mee-aan-hasseltse-test-en-krijg-je-eten-thuis-in-een-herbruikbare-verpakking/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*