Deli by Sergio & Syrco

Foto FoodFest

Tegenover het Antwerps Museum van Schone Kunsten opende in de laatste dagen van de horeca lockdown ‘Deli’. Een pop-upwinkel van Sergio Herman en diens steunpilaar Syrco Bakker. Een antwoord op de veranderde tijden door corona.

FoodFest
De tijdelijke winkel opende zijn deuren onder de vlag van FoodFest. Het jaarlijkse culinaire evenement te Cadzand Bad – werd uitgesteld tot 2021. FoodFest brengt al sinds 2015 een combinatie van food, drinks, music en talks en dat is éxact waar Deli wil op focussen. Naast een reeks gerechten uit Hermans restaurants, worden er ook lokale producten verkocht. Om dat lokale aspect extra in de verf te zetten, slaat het duo de handen in elkaar met Boerentrots, een collectief dat de band tussen boer en consument wil aanhalen. Het is de afgelopen intense periode die de heren koks heeft geïnspireerd om op een nieuwe manier te ondernemen. Bij het walk-by takeout concept zullen gerechten van Pure C, blueness restaurant By Sergio Herman, AIRcafé, Frites Atelier, en AIRrepublic aangeboden worden. Maar Deli wil ook een platform bieden aan lokale boeren, merken en ondernemers door een brede selectie producten aan te bieden.

Boerentrots
Lokale producenten kregen door de huidige situatie terecht de nodige belangstelling de voorbije periode. In samenwerking met Boerentrots – de beweging met een hart voor boeren – wordt wekelijks een boer, zijn pure producten en stiel in de kijker geplaatst. Enkele voorbeelden zijn Dierendonck, Duvel, Rascal tastebuddies, Joost Arijs – Patisserie & Chocolaterie, Hierbas de las Dunas, NONA Drinks, Serax, … Ook in de gerechten wordt gebruik gemaakt van de lokale voedselproducten.

Walk-by-takeout
Deli is bereikbaar en toegankelijk voor iedereen. Om de veiligheid te garanderen zullen in Deli vanzelfsprekend en met de grootste zorg de nodige maatregelen genomen worden. Er zal telkens een maximum van 6 mensen worden toegelaten om de veiligheid te bewaren. Daarnaast voorziet men ontsmettingsgel, duidelijke guidelines en zal er van een one direction flow gebruik gemaakt worden. Deli zal open zijn elke woensdag t.e.m. zondag van 12u tot 22u.

Foto:FoodFest

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*