Gigi, de schreeuw van Italië in Gent

Op de hoek van de Belfortstraat en de Kammerstraat te Gent is pas een nieuw restaurant geopend: Gigi. Wie van buitenaf, of binnen, eventueel zou twijfelen… dit is een Italiaans restaurant. Authentieke Italiaanse gerechten in een buitengewone setting beweerden de zaakvoerders net voor de opening.


Setting
Wat de setting daar zijn ze alvast geslaagd. Bij binnenkomst is het even zoeken of je nu met beide voeten op de grond staat, tegen de muren op loopt, of aan het zweven bent. De zaak staat VOL. Ontelbare beelden, de één al wat meer roze dan de andere, een grasgroene vloer met voetbalveld lijnen, flamingo gekleurde barstoelen, een marmer uitziende toog, een groen-rood gestreepte bank en een hoop prularia. Verscholen in de hoek is er een ruimte waarbij de citroenen van de vloerbekleding naadloos doorlopen op de groene wanden tot in het plafond. Alles wordt letterlijk en figuurlijk ondersteund door pilaren in de Italiaanse kleuren. Ja dit is een Italiaans restaurant. Voor wie nog niet overtuigd zou zijn, door de spiegels tegen het plafond en op bepaalde wanden zie je alles en jezelf nog eens dubbel. Dit interieur, of noem het decor, zal wellicht duizenden keren gefotografeerd worden. Al dient het voornamelijk om te genieten van Italiaans eten.

Authentiek
Authentiek ziet de volledige kaart er alvast uit. Vanuit de open keuken, met een gigantische pizza oven en echte Italianen aan het werk komt cucina della nonna, grootmoeders keuken. Niet zo vernieuwend als het interieur, maar zeer lekker en authentiek. Bij de aperitieven veel proseco, campari en vermouth. Antipasta is er onder meer met olijven en focaccia, terwijl burrata en panzanella deel uitmaken van de voorgerechten. Bij de pasta’s geen overvloed van spaghetti’s en zeker al geen bolognaise, ja dit is een Italiaan. Wel tonarelli, tagliatelle, fettucine en gnocchi en ja spaghetti alle vongole. Afsluiten kan met pannacotta of tiramisu terwijl een semifreddo al limoncello er best ook nog bij kan.


Verder dan Italië
William Verhaeghe en Willem Deketelaere zijn de mensen de 2 jaar aan een stuk de verbouwingen aan de toenmalige Franco-Belge in goede banen hebben geleid om tot HUN Italiaans restaurant te komen. Een kleine drie jaar geleden opende het duo (samen met Nicolas Legein) ook al het restaurant Bicho Malo, met Mexicaanse en Venezolaanse specialiteiten in de Genste Serpenstraat. Te merken aan hun enthousiasme kan er van uitgegaan worden dat Italië niet hun laatste culinaire stopplaats zal zijn.
Foto:JAVE

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*