De realiteit van zoete dromen bij Kotee te Wuustwezel

Is er een beter adres om een horecazaak te openen dan Gasthuisstraat 1? Natasja en Koen Verberck deden het begin februari met de opening van hun bistro Kotee in Wuustwezel (Gooreind). Een zaak waar je na het ontbijt kan genieten van tapas om over te gaan naar de lunch. Daarna kan een speciale koffie vergezeld worden van eigen gebak terwijl het diner al lonkt. Soms zijn droom en wekelijkheid dicht bij elkaar.

Droomtalent
De schooltijd was voor Natasja niet de beste tijd van haar leven. In plaats van boeken open te slaan of aandachtig de wijsheid van de leerkrachten te slikken tekende de jonge puber liever ijscoupes of kwam de volledige inrichting van een ijssalon of koffie- en tearoom op papier. Op haar 13de trok ze haar stoute schoenen aan en ging solliciteren bij ‘Maria’ cremerie ’t Park in Brasschaat. Want opdienen en van al die lekkere zoete dingen maken, dat wilde de nog onwetende tiener. Eens terug komen als je 16 bent klonk het. Nog lang voor ze die leeftijd had bereikt stond ze weer te solliciteren bij dezelfde zaak. Op dat moment zat zaakvoerster Maria even in de problemen met haar personeel. Dus kon Natasja blijven. Dat was al een openbaring. Maar toen al stond vast dat er ooit, een eigen zaak zou komen.
Overname
In juni 2021 kwam de onverwachte vraag of Natasja en Koen Verberck het koffie- en theehuisje Kotee niet wilden overnemen. Lang nadenken moest het koppel niet doen. Met de dagen die vorderden naar een opening werd dagelijks gesleuteld aan het concept. De zaak moest meer zijn dan een doorsnee tea-room maar ook minder dan een restaurant. De zoete creaties mochten en konden niet ontbreken maar ook andere klanten mochten niet op hun honger blijven zitten. Dus werd Kotee een bistro maar met heel veel aandacht voor het dessert en alles wat daarbij hoort.

Tea-room en meer
Een keuze uit de ruime koffie-thee- ja zelfs melkkaart kan de aanloop zijn naar heel wat zoetigheden. Al het aangeboden gebak wordt in eigen huis gemaakt, gecreëerd en gebakken. Voor suggesties die niet op de kaart staan neem je best een kijkje in de taartentoog. Naast het eigen gebak, kan je in Bistro Kotee ook terecht voor wafels, pannenkoeken en ijsjes. Dat zijn niet altijd de traditionele combinaties die daarbij geserveerd worden. Een wafel met banaan of een pannenkoek met spek en siroop staat niet overal op de kaart. Wie er nog een toef slagroom bij besteld weet meteen waar kwaliteit bij Kotee voor staat.

Bistro
De bistro kaart werd bewust niet zeer uitgebreid samengesteld maar valt wel op door enkele smakelijke gerechten. Toast met gerookte paling, rode biet en camenbert of handgesneden, in huis bereide, steak tartaar zijn geen doorsnee gerechten. Ze kunnen misschien klassiekers worden tussen de baguette met huisgemaakte tonijnsalade of de gehaktballetjes met warme krieken. Verder op de bistro kaart, met zorg bereide croque’s, baguette’s met hun beleg en bagels. Dat naast pastasalade met groene groenten of spaghetti bolognese.

Binnenin valt meteen de gezelligheid op. De bistrosfeer, De ongedwongen bistrosfeer, de sfeerverlichting en de geur van verse koffie van achter de toog. In de open keuken kunnen de klanten Natasja haar droom in vervulling zien gaan: zelf bakken, zelf koken voor gasten.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*