

De gemiddelde pilsprijs van een 50-literfust van de grote brouwers, van 2006 tot en met 2019. *Misset Horeca heeft over het jaar 2010 geen cijfers.
‘Gestegen arbeidskosten’, ‘stijgende grondstofprijzen’, ‘een tegenvallende zomer’…ondernemers vinden jaarlijks rond november de ‘prijsaanpassing’ van hun brouwer op de mat. Gekeken naar de vier grote brouwers, Heineken, AB InBev, Grolsch en Swinkels, is die ‘aanpassing’ een synoniem voor verhoging. Ook voor 2019 werd de prijs weer verhoogd. Gemiddeld zo’n 4 procent.
De vier grote brouwerijen hebben voor 2019 opnieuw allemaal hun pilsprijs verhoogd. Voor zowel fust- als tankbier gaan horecaondernemers gemiddeld zo’n 4 procent meer betalen. Misset Horeca neemt de traditionele, jaarlijkse prijsverhoging onder de loep en kijkt verder terug. Sinds 2014 is de gemiddelde pilsprijs met ruim 17 procent gestegen. Wie verder terugkijkt ziet een gemiddelde stijging van zo’n 75 procent.
Bron: Misset Horeca