De maan blussen met Lamot

Na bijna 30 jaar wordt er in Mechelen opnieuw Lamot gedronken, zij het tijdelijk. AB-Inbev zal de legendarische pils in zeer beperkte mate verdelen in enkele horecazaken in de stad.

Merkenportefeuille
Naar aanleiding van een bijeenkomst van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) in het Mechelse congrescentrum Lamot wordt het bekende bier eventjes terug op de markt gebracht. De beroepsvereniging van juridische specialisten inzake intellectuele eigendom staat onder het voorzitterschap van François Uyttenhoeve, Senior Intellectual Property Europe bij AB-Inbev. De vereniging kwam samen in het Mechelse congrescentrum Lamot. Dat opende in het najaar van 2005 de deuren in het oudste gebouw van de voormalige brouwerij. Het bier zit nog altijd in merkenportefeuille van AB-Inbev dat de tijdelijke herlancering ziet als een ode aan het biererfgoed en aan de prachtig herbestemde site.

Nostalgie
Na de bijeenkomst bleek de nostalgische roep zo groot dat de brouwerij besliste om het op kleinschalige wijze even te verdelen. “We verdelen Lamot in zeer beperkte oplage aan een gelimiteerde lijst van zaken. We zien het als een attentie voor bierliefhebbers die het bier nog kennen van vroeger”, zegt Laure Stuyck, woordvoerster van AB-Inbev. De nieuwe Lamot is gebrouwen volgens het oude recept, maar lichtjes aangepast aan de huidige normen. “Dat heeft te maken met de technische aspecten om te brouwen vandaag, maar de smaak is onveranderd gebleven”, legt de woordvoerster verder uit.

Congrescentrum
De geschiedenis van de brouwerij gaat al terug tot 1855, toen Charles Lamot en zijn neef Richard in de Dijlestad eigenaar waren van een eerste brouwerij. De laatste keer dat het op de markt te koop was, is bijna dertig jaar geleden, in 1994. In het begin van deze eeuw ruimde de brouwerij grotendeels plaats voor appartementen, voor een vestiging van Novotel en voor congrescentrum Lamot.

Tijdelijk
Voor AB-Inbev is het tijdelijk terug op de markt brengen van Lamot een welgekomen marketing stunt met voorlopig alvast een tijdelijk en puur lokaal karakter. Hoewel de roep groot is (zeker in Mechelen) zijn er voorlopig geen plannen om het project verder uit te breiden. Wanneer het bier zal verkrijgbaar zijn in de geselecteerde horecazaken staat nog niet vast.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*