De gloednieuwe productgroep Carpets & Rugs doet weer verrassen op Heimtextil – win één van de 10 gratis toegangstickets

Binnen enkele weken is het zover, dan vindt Heimtextil opnieuw plaats in Frankfurt am Main. Van 9 tot 12 januarikunnen bezoekers er in contact komen met internationale exposanten actief binnen de “home textiles”, “contract textiles” en “textile design” industrie. Heimtextil zal u eveneens kennis laten maken met thema’s als “New Sensitivity” en “Econogy” en zal voor het eerst in de Snieuwe hal 5.1 internationale toppers samenbrengen binnen de nieuwe productgroep “Carpets & Rugs”. 

De editie van 2024 belooft een interessante driedaagse vakbeurs te worden. Het internationale aanbod, met 2.600 exposanten uit meer dan 60 landen is dan ook zeer uitgebreid. Vanuit België staat er in januari een zeer sterke delegatie op de beursvloer met meer dan 30 sterke namen, waaronder de Love Home Fabrics Group in hal 4.2 met Clarysse, Novaya, GTA, Talalay Global, Ter Molst en Symphony Mills die de grootste beursstand op Heimtextil zullen innemen. Daarnaast neemt België ook binnen de nieuwe Carpets & Rugs productgroep hal absoluut het voortouw met grote centrale standen van Ragolle, Verbatex en Kovantex en is deze editie ook Fedustria met haar leden Aarova, Meubinex, Broucks, Mercury Flooring & Vanhoutte één van de trekkers in deze hal. Ons land is op de beurs zoals vanouds ook zeer sterk vertegenwoordigd in Decorative Fabrics, Furniture Fabrics, Window & Interior Decoration, Bed & Bath Fashion en Wall Decoration.

Voor een uitgebreid exposantenoverzicht kan u terecht op de website van heimtextil. 

De bovenstaande link geeft u niet enkel mogelijk om exposanten individueel op te zoeken maar ook om door middel van de filters uw zoektocht verder te verfijnen op vlak van nationaliteit, special interests of productgroep. De locatie van elke exposant vindt u makkelijk terug via de button “see floorplan”. Alle tools zijn dus voorhanden om uw beursbezoek ruim op voorhand in te plannen.

Econogy

Een van de belangrijke thema’s van Heimtextil is ook dit jaar duurzaamheid. Met de term “Econogy” wil Frankfurt de nadruk leggen op de holistische link tussen ecologie en economie. De exposanten op de beurs bewijzen dat deze twee termen hand in hand kunnen gaan en door middel van de “Econogy Finder” kunnen bezoekers bewust op zoek gaan naar duurzame producten en stoffen op de beurs. Ook wordt er een Econogy hub voorzien, waar lezingen en workshops over het thema zullen plaatsvinden en zetten de gratis Econogy tours dit nieuw aanbod echt in de verf.

NEW: Carpets & Rugs in hal 5.1

Zoals vermeld in de inleiding van dit artikel zullen dit jaar alle ogen gericht zijn op de nieuwe productgroep Carpets & Rugs. Exposanten die vorige Heimtextil edities met machine-made en handmade tapijten verspreid stonden over de beursvloer, worden nu verzameld in de nieuwste hal op het Messe Frankfurt beursterrein, hal 5.1. Deze hal werd tijdens de Covid jaren volledig afgebroken en heropgebouwd met de nieuwste technieken. Zo zijn er onder andere geen zuilen in de hal aanwezig wat de bouwmogelijkheden voor de deelnemers in de hal oneindig maakt.

Deze nieuwe productgroep zal in januari heel wat grote en nieuwe spelers aantrekken. Zo zal de Belgische Ragolle Rugs, op stand 5.1 A10, de grootste exposant in de hal zijn. Hun stand werd dan ook duidelijk gepositioneerd op het einde van de centrale boulevard en is bijgevolg niet te missen. Ook Verbatex op stand 5.1 C29 zal, als nieuwkomer, duidelijk zijn stek innemen op deze centrale boulevard en samen met de andere nieuwe Belgen schitteren in deze hal: Kovantex (5.1 A21), Aarova (5.1 B01), Meubinex (5.1 A61), Broucks (5.1 A01), Mercury Flooring (5.1 A80) & Vanhoutte (5.1 A70).


Om deze productgroep binnen Heimtextil feestelijk te ontvangen, voorziet de organisatie ook heel wat randactiviteiten. Zo wordt er een Carpet Lounge voorzien, tussen hal 5.1 en hal 6.1 en kunnen bezoekers ook deelnemen aan begeleide rondleidingen tijdens de beurs.

10 gratis dagtickets

Wenst u dit ook van dichtbij te beleven? Maak dan gebruik van onze gratis ticket actie. Wij bieden namelijk de eerste 10 lezers die een mailtje sturen naar info@belgium.messefrankfurt.com met als onderwerp: “Gratis Heimtextil 2024 dagticket – Horecaplatform” een gratis dagticket aan. Deze dagtickets zijn beschikbaar zo lang de voorraad strekt. 

Reizen naar Frankfurt am Main met de directe ICE-treinverbinding

De ICE-trein van Deutsche Bahn brengt u 7 keer per dag vanuit Brussel-Zuid of Brussel-Noord rechtstreeks naar Frankfurt am Main in slechts 3 uur. Prijzen kunnen variëren naargelang de beschikbare plaatsen. De vroege ochtendtrein vertrekt om 06h23 vanuit Brussel-Zuid en komt aan in Frankfurt am Main voor 10h00. Perfect dus om uw beursbezoek aan te vangen! De laatste rechtstreekse terugreis verlaat Frankfurt am Main om 18h16 en komt aan te Brussel-Zuid om 21h35. 

Voor mee informatie betreffende de beschikbare treinen, aarzel niet om de internationale website van de NMBS te checken via: www.b-europe.be

Vragen

Indien u vragen heeft betreffende de Heimtextil 2024 vakbeurs of uw beursbezoek, aarzel niet om contact op te nemen met de Belgisch – Luxemburgse vertegenwoordiging van de Messe Frankfurt in Brussel. Ons team helpt u graag op weg. Uw Belgische en Luxemburgse Messe Frankfurt vertegenwoordiging: Kristof Nelis & Fien Cant, info@belgium.messefrankfurt.com+32 (0)2 880 95 87

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*