De eerste digitale beurs voor foodprofessionals

Tijdens de lockdown kreeg de korte keten een sterke boost. Mensen ontdekten het lokaal en ambachtelijk lekkers. Vanaf 21 september is er voor het eerst een digitale beurs, die zich richt op business-to-business contacten voor producenten van streek- en hoeveproducten in Oost- en West-Vlaanderen.

In 2019 werd voor het eerst een B2B-Smaakmarkt georganiseerd in Kortrijk Xpo. Meer dan 100 lokale producenten, afkomstig uit West- en Oost-Vlaanderen, waren er fysiek aanwezig om hun producten voor te stellen aan talrijk geïnteresseerde chef-koks, food-professionals, grossisten, aankopers en eigenaars van een horeca-, delicatesse- of retailzaak.

Omwille van dit succes werd beslist om in maart 2020 een tweede editie van de B2B-Smaakmarkt te organiseren in de Ghelamco Arena in Gent. Het coronavirus besliste er anders over.

EROV heeft samen met de projectpartners Vives Hogeschool, Inagro en POM West-Vlaanderen heel snel beslist om een nieuwe formule te lanceren: een digitale beurs voor foodprofessionals. Een videoproductiehuis werd ingeschakeld en maakte voor elk van de 100 ingeschreven standhouders een video van 30 seconden waarin ze hun bedrijf en product voorstellen.

De verschillende video’s kunnen vanaf maandag 21/09 bekeken worden via www.smaakmarkt.eu. Er is een kaart op de website waarbij je kan kijken welke lokale producenten bij jou in de buurt gelegen zijn. Daarnaast kan je via de zoekbalk ook filteren op type product, provincie, postcode en woonplaats. 

“De lokale producenten waren heel blij met deze kans. Voor hen is het een nieuwe manier om zakelijke contacten te leggen en hun lokale producten in de gerechten van horecazaken en grootkeukens in de buurt te krijgen. We hopen dat via de digitale beurs iedereen vlot de samenwerkingen kan vinden waar hij of zij naar op zoek is”, licht gedeputeerde Leentje Grillaert, voorzitter EROV toe. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*