De Barrier herleeft

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2014-11-05 15:10:06Z | |

Feest- en evenementenlocatie De Barrier in Houthalen-Helchteren heeft een grondige ‘wake-up’ investering achter de rug. Hiermee wordt gehoopt de reputatie, ook op culinair vlak, te verhogen naar de toekomst toe.

Investeringen
De Barrier in Houthalen-Helchteren is sinds jaar en dag één van de meest gekende locaties voor gastronomie en feesten in de provincie Limburg. Het gastronomische werd tot in het voorjaar nog extra ondersteund door de aanwezigheid op het domein van het sterrenrestaurant Innesto. Maar chef Koen Verjans en zijn partner Sofie De la Rivière verhuisden het restaurant, met behoud van ster, naar Zonhoven. Het verdwijnen van het restaurant en de zoektocht naar een nieuwe invulling ervan was één van de redenen voor CEO Philippe Bodson en Manager Director Brixe Bastiaens om verder zwaar te investeren in de gekende feestlocatie.

Moderne geschiedenis
De zaak werd volledig vernieuwd en mikt meer dan ooit op een zakelijk publiek om hun evenementen te omkaderen. De vernieuwing resulteerde in 4 polyvalente zalen en 10 luxueuze hotelkamers. De landschapstuin en het uitgestrekte terras zijn op warme dagen een extra troef om de events kleur te geven. Het is de historie van het graafschap Loon en van de heerlijkheid Land van Vogelsanck waartoe Houthalen vanaf de 13de eeuw behoorde, die men in De Barrier wil uitdragen en overbrengen naar de gasten. Dit keer zonder ridders en jonkvrouwen, maar wel met de nadruk op het hedendaagse comfort en gezelligheid.

Nieuw restaurant
Hun vertrek Innesto naar Zonhoven wordt weldra opgevangen met een gloednieuw gastronomisch restaurant dat zijn opwachting zal maken in het voorjaar van 2023. Het moet de kers op de taart worden. Daarnaast zal ook de outdoor feestlocatie aan de vijver dit jaar opnieuw toegankelijk zijn (van midden mei tot en met midden september). In combinatie met de vele eigen events die er georganiseerd worden wil De Barrier na deze flinke upgrade al zijn troeven als eventlocatie nog meer in de kijker zetten.

Voka
Als teken van de bestendiging van de verdere groeiambities sluit De Barrier alvast een structureel partnership met Voka Limburg. “Omdat wij geloven in een productieve samenwerking op structureel niveau die haar vruchten zal afwerpen en onze ambities zelfs verder zal versterken”, aldus Brixe Bastiaens. “Net zoals wij een synergie proberen te creëren tussen gastronomie en hospitality, hopen we binnen dit partnership eveneens een intense synergie te vormen tussen ons en Voka Limburg, waarbij we mekaar kunnen versterken.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*