De 5 Lady Chef of the yearnominees zijn bekend

Het is zover, we kennen de 5 Lady Chef of the yearnominees! Deze chefs zijn in de running om Lady Chef of the year 2023 te worden. Zij kregen de hoogste scores van de Lady Chef Academy, een jury van onafhankelijke culinaire experts.

Elk van deze vrouwen drukt haar eigen stempel op haar keuken. Die diversiteit willen we vieren. Niet voor niets is de Lady Chef of the year campagnetitel ‘write your own recipe’. Door de chefs hun boeiend parcours, drijfveren en persoonlijkheid in de verf te zetten, willen we een inspiratiebron zijn voor toekomstige chefs. Één ding hebben de 5 chefs alvast gemeen: de passie voor hun vak. Volg de Lady Chef social media kanalen om iedere chef te leren kennen.

Een kort portret van elke chef:

  • Alice Pollet: Alice (31) staat al 5 jaar achter het fornuis in Brut, een restaurant in Elsene dat ze samen met haar broer uitbaat. “Een lekkere maaltijd delen aan tafel met geliefden is voor mij de puurste vorm van geluk”, vertelt ze. Ze vindt het heerlijk om nieuwe culinaire technieken uit te proberen en nieuwe producten te ontdekken.
  • Elien Verhulst: Elien (24) is chef bij Vlass in Middelkerke, de zaak van haar schoonouders. Toen de kans zich voordeed om er als sous-chef te werken, greep ze die met beide handen. Intussen is ze er chef. Wat haar typeert in de keuken? Het maken van unieke sausbereidingen, door een klassieke basis naar een gastronomisch niveau te tillen.
  • Manon Schenk: al sinds haar 15 is Manon (31) verknocht aan de restaurantwereld en wist ze dat ze chef wou worden. Ze groeide op in de Elzas, maar deed ook werkervaringen op in Luxemburg en Bretagne (Frankrijk) om zich uiteindelijk te vestigen in België. “Dat maakt dat ik heel wat buitenlandse invloeden in mijn gerechten verwerk”. La table de Manon in Durbuy bestaat al 8 jaar, en begin 2023 ontving Manon haar eerste Michelinster.
  • Marie Trignon: haar verhaal is een echt familieverhaal. 6 jaar geleden nam Marie (43) het restaurant van haar vader over. “Dat was een hele uitdaging, want ik was vertaler-tolk van opleiding en woonde toen in Engeland met mijn gezin”. Haar passie voor koken en gastronomie gaven de doorslag. Door de steun van haar familie, intensieve opleidingen en samenwerkingen met gerenommeerde chefs, slaagde Marie erin een nieuw hoofdstuk te breien aan La Roseraie in Modave.
  • Victor Avonds: Victor (29) kreeg lekker en gedurfd eten met de paplepel ingegeven. Na stages en werkervaringen in binnen- en buitenland besliste het lot dat ze zich opnieuw in haar thuisstad zou vestigen. Het pand dat haar jeugd mee vormgaf kwam vrij en zo geschiedde: haar eigen restaurant ‘Victor’ in Antwerpen zag het licht.

Natuurlijk kan er maar eentje met de titel van Lady Chef of the year 2023 gaan lopen.

Om te bepalen wie wint, wordt er een culinary challenge gehouden in de hotelschool Spermalie in Brugge. Elk van de nominees zal gerechten bereiden die de Head of the Academy zal beoordelen. De uitkomst hiervan zal beslissend zijn voor wie tot Lady Chef of the year 2023 wordt gekroond. Op 23 oktober vindt een exclusief slotevenement plaats in het prestigieuze pand van De Karmeliet in Brugge. Dan weten we wie zich de beste vrouwelijke chef van dit jaar mag noemen.

En dat is niet alles! Ook het publiek kan zijn stem laten horen. Naast de Lady Chef of the year award wordt er ook een Lady Chef Public Prize 2023 overhandigd. Wie is jouw favoriet, van de 5 chefs? Stemmen kan vanaf nu via deze link. Wie stemt maakt bovendien kans om met 2 het exclusieve slotevenement bij te wonen, waar je kan genieten van een culinair diner, bereid door de winnares.

Volg de wedstrijd op de voet via de website www.ladychef.be  en social media kanalen!

Instagram: https://www.instagram.com/ladychefoftheyear/

Facebook: https://www.facebook.com/theladychefoftheyear

Over Lady Chef of the year

Lady Chef of the year is een wedstrijd die sinds 1991 wordt georganiseerd. Jaarlijks wordt er één vrouwelijke chef verkozen tot de beste van België. Er was even een korte break, maar zoals jullie weten, honger is de beste saus. En we zijn er in 2023 terug om onze vrouwelijke chefs in de bloemetjes te zetten. Lady Chef of the year is een prijs voor excellentie, innovatie, en leiderschap van een vrouwelijke chef in de Belgische culinaire scene. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door een academie van collega-koks, recensenten en foodies. Het is een prestigieuze gastronomische onderscheiding in België. Onze missie: jonge vrouwelijke chef-koks inspireren, motiveren en een platform geven. © Lady Chef of the year is een geregistreerd merk van Green Seed Belgium NV.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*