Danny’s Streetfood DeLuxe: authentieke producten en de beste ingrediënten

Hoe zou het toch met chef Danny Vanderhoven zijn? Goed nieuws: na een tijdje sterren te zien en een noodzakelijke medische ingreep waardoor hij zijn zaak De Griffie (*) in Hasselt moest sluiten, is de Lanakenaar weer helemaal terug van weggeweest. Voor zijn nieuw concept ging hij de straat op en zocht inspiratie op internationale en lokale markten. Zo werd StreetFood Deluxe geboren.

Met StreetFood Deluxe neemt chef Danny tal van internationale bekende ‘straatgerechten’ onder handen en tilt deze naar een veel hoger niveau.  “ En als ik hoger zeg, dan bedoel ik, top ingrediënten. Zo komt het Eifelrund voor de burgers van bij vleesgroothandel Carmans in Beringen. De worsten worden gemaakt uit de hespen van het Petrainvarken, geleverd door Buva Vleeswaren in Houthalen – Helchteren en de groenten betrek ik bij Het Vrije Veld in Zutendaal of via Veiling Haspengouw. Ook de broodjes zijn top. Die komen van Koos van eindhoven in valkenburg. Ik werk zo lokaal mogelijk om de voetafdruk te beperken. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel.”

Verwacht je  dus aan een Classic Deluxe, een DannyDog Deluxe, Porc Sandwich Deluxe maar ook aan blini’s met Belgische kaviaar. Het leuke aan Danny’s nieuwe project: je moet er de deur niet voor uit want je kunt alles online bestellen. De shop is online bereikbaar en wordt de komende maanden met nog meer lekkers uitgebreid. “ Ja, tegen Pasen willen we uitpakken met een Ontbijtbox DeLuxe. Daarin o.a. de keuze uit vier veggie charcuteriesoorten: hesp, mortadella, kippenwit en boterhamworst. We plannen ook nog een veggieburger en voor de zomer pakken we uit met de zgn. texas BBQ, een grill van surf en turf met kip en rivierkreeft, eigen gemaakte mayonaise, etc.”

Dat het kriebelde bij Danny Vanderhoven om terug aan de slag te gaan was duidelijk. Door de medische ingreep moest hij een stapje terugzetten in de horeca. De deur achter zijn succesvol nieuw restaurant De Griffie in Hasselt dicht trekken was moeilijk, maar ook een duidelijk teken aan de wand wat betreft zijn gezondheid. “ En dus pak ik het nu anders aan. Zelf ben ik al jaren gek van de lokale markten en toen ik een tijdje geleden de vraag kreeg om ‘StreetFood Deluxe’ in België uit te werken was ik snel verkocht. Zeker omdat we de verkoop online kunnen organiseren. Een must in deze barre tijden voor horecaondernemers.  Het unieke is dat ik mijn eigen ‘touch’ aan de gerechten toevoeg en met kwalitatief hoogstaande en streekgebonden producten werk. Lekker lokaal, loyaal en royaal! Noem het straatgerechten, maar dan op sterrenniveau.”

Omdat Danny Vanderhoven echt duurzaam wil werken start StreetFood Deluxe  in eerste instantie regionaal. Via de webshop kunnen enkel mensen die in Limburg wonen hun favoriete fastfood bestellen. Een bewuste keuze. Danny: “We gaan niet vanuit Lanaken naar de kust rijden om een DannyDog Mexican te leveren, ook al zijn al onze streetfood-boxen voor twee personen samengesteld, de kost voor de levering zou te hoog zijn. Zowel voor de klant als voor het milieu. Daarom leveren we enkel in Limburg en Maastricht binnen vastgelegde zones en op vaste dagen. Onze boxen zijn allemaal zeker drie dagen gekoeld houdbaar maar ter plaatse afhalen kan uiteraard ook.”

Danny Vanderhoven ziet wel ruimte om het project uit te breiden door middel van franchising. Danny: “Als er liefhebbers zijn, die mogen het gerust weten! Stel dat iemand in Antwerpen of West-Vlaanderen dit concept ook regionaal wil lanceren, is dat geen probleem. We laten het op ons afkomen.”

StreetFood Deluxe is te vinden via streetfooddeluxe.be

Tekst: Jempi Welkenhuyzen

Foto: Jurgen Winten

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*