Dan toch geen tweede vestiging voor De Slagmolen in Bilzen

In het najaar van 2021 werd bekend dat gastronomisch restaurant De Slagmolen uit Oudsbergen een tweede zaak zou openen in kasteel Edelhof in Munsterbilzen. Een hele eer voor de stad, die momenteel werkt aan een herbestemming van de site tot een kwaliteitsvolle, toeristische belevingsplek met unieke activiteiten. Tot grote spijt van beide partners beslist zaakvoerder Bert Meewis nu om het project van een hoogstaande bistronomie in het kasteel niet verder te zetten.

“We geloven enorm hard in de toekomstvisie van de stad om van site Edelhof een bijzondere ontmoetingsplaats te maken met een sterke totaalvisie op het kasteel, de speeltuin, het park en de vijver. Kasteel Edelhof is en blijft een uitstekende locatie om een horecazaak op topniveau uit te baten. Helaas is het horecalandschap op dit moment erg onzeker en hebben we uit zakelijke overwegingen beslist om te focussen op ons huidig restaurant en de plannen voor een tweede vestiging voorlopig op te bergen. We beëindigen de samenwerking met de stad als goede vrienden en hopen dat er snel een alternatief gevonden wordt”, aldus Bert Meewis.

Burgemeester Bruno Steegen reageert teleurgesteld, maar blijft niet bij de pakken zitten: “Bilzen is een rasechte horecastad. We waren dan ook enorm verheugd dat De Slagmolen voor ons koos en we onze stad ook gastronomisch verder op de kaart konden zetten. Het is bijzonder jammer dat de plannen niet doorgaan, maar we kijken nu vooral vooruit. Edelhof is een prachtige plek: niet alleen de startplaats voor wandelingen in het Munsterbos, onderdeel van het Nationaal Park Hoge Kempen, maar ook een locatie om tot rust te komen, elkaar te ontmoeten of belevingsvolle activiteiten mee te maken. In samenspraak met de inwoners en talrijke verenigingen uit Munsterbilzen gaan we daar nog sterker op inzetten in de toekomst. De aannemer voor de herbestemming van de site wordt nog dit jaar aangesteld. Ook gaan we op korte termijn op zoek naar een nieuwe uitbater voor het kasteel, die – net zoals De Slagmolen dat zou – een absolute meerwaarde biedt.”

Op de foto: burgemeester Bruno Steegen met familie Meewis

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*