Daklozen krijgen een all-in aangeboden in hotel ’t Putje (Brugge)

De hotellerie ligt ook in Brugge, onze meest toeristische stad, tijdens de coronacrisis zo goed als  plat. Amper een paar hotels zijn nog expliciet open, met ’t Putje (37 kamers), gelegen pal op ’t Zand, als grote blikvanger.

Het hotel ging begin maart in op de vraag van het stedelijk OCMW om acht daklozen op te vangen. Gelet op de maatregelen van ‘social distancing’ was er immers geen plaats genoeg meer in inloopcentrum ’t Sas. Dat gebeurde onder vrij rigide voorwaarden. Intussen werd daar sterk van afgeweken.

Gelet op de bijzonder kouwelijke omstandigheden bij het uitbreken van de coronacrisis toen in maart, kon de general manager van ’t Putje het niet meer aanzien dat haar gasten buiten stonden te koukleumen tot het uur aanbrak dat ze binnen mochten om meteen naar hun respectievelijke kamers te gaan. Ze organiseerde het verblijf voor haar gasten dermate dat – mits behoorlijke inbreng van de organisatie Feed the Nurses, van heel wat giften en van vrijwillige hulp – de daklozen drie maaltijden per dag aangeboden kregen en van (alcoholloze) drank voorzien werden. Deze operatie gebeurde helemaal met inachtname van de geldende gezondheidsvoorschriften.

Haar aanpak wekte de belangstelling van schuldbemiddelaars, advocaten en verzekeraars. Hun klanten werden tegen dezelfde voorwaarden als de gasten van het OCMW aanvaard. Inmiddels zijn er zo twintig daklozen die kunnen genieten van een all-in in ’t Putje. Op 4 mei loopt het verhaal van de oorspronkelijk 8 Brugse daklozen in ‘t Putje echter onherroepelijk af, maar GM Tine Wijns wil tegenover hen nog een creatieve en menslievende ‘geste’ doen.

Het volledige verhaal van ’t Pitje wordt in geuren en kleuren uitgespit in de eerstkomende editie van Hotel Business!  

(Daniel Steevens)

1 Comment

 1. Ik heb gister, 23/6/21 op Radio 1 gehoord, dat wij mensen die zich tijdens Corona verdienstelijk hebben gemaakt voor anderen kunnen opgeven.
  Ik ben mogelijk de eerste om de General Manager van ’t Putje te nomineren om deel te kunnen uitmaken van de ontmoeting bij de feestelijkheden op 21/7/21.

  Zij hebben “Daklozen” opgevangen op vraag van het stedelijk OCMW.
  “Wie goed doet, goed ontmoet”.
  Alle hotels waren in deze periode nagenoeg leeg door Corona.
  In Mei had ze, na het vertrek van de daklozen, een bezetting van 80% aan gasten.

  Ik hoop dat de General Manager mevrouw Tine Wijns wordt uitgenodigd om van de feestelijkheden te kunnen genieten.

  U mag het weten, een burger gaat u opgeven. Ik wil op deze wijze mijn dank aan u betuigen.
  Mocht ik ooit in Brugge zijn, wees gerust ik doe mijn boeking bij u

  Vriendelijke groet,
  (Mevrouw) Francis

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*