Da Mimmo* krijgt een nieuwe uitbater, Louis Verstrepen nu aan het roer van zijn eigen restaurant

Toen hij in september 2022 het roer van de keuken van het Italiaanse sterrestaurant Da Mimmo overnam, veroverde chef Louis Verstrepen de harten en smaakpapillen van zijn klanten. Het was dan ook logisch dat hij besloot het handelsfonds van de gastronomische instelling in Woluwe-Saint-Lambert over te nemen nadat de Litvine Society groep had voorgesteld hem de leiding te geven.

Toen de familie Litvine in december 2018 Da Mimmo* kocht, konden ze de dreigende sluiting van het Brusselse sterrenrestaurant voorkomen. Destijds nam chef Gerardo Metta de leiding over de keuken, waardoor het restaurant vier jaar lang zijn ster kon behouden. In september 2022 nam Louis Verstrepen het stokje van hem over. De jonge chef toonde al snel dat hij niet alleen in staat was de Michelinster van het restaurant te behouden, maar ook de ambitie had om een tweede te verwerven. Wetende dat Louis ernaar verlangde zijn eigen baas te worden en in hem de passie, het talent en de vastberadenheid zag, besloot Serge Litvine hem de teugels van Da Mimmo* te geven. Overtuigd dat de jonge chef zijn gasten nog vele jaren zal blijven betoveren met sublieme gerechten, zegt Serge Litvine: “Het was een prioriteit om de voortzetting van de uitmuntendheid van dit huis te garanderen. We zijn er volledig van overtuigd dat Louis de juiste man is om Da Mimmo* te leiden en ervoor te zorgen dat het restaurant aan de top blijft.”

Een chef met een gedurfde keuken

Sinds vorige september chef van Da Mimmo, weet Louis Verstrepen de Italiaanse gastronomie beter te verfijnen dan wie dan ook. Eager om een culinaire ervaring te bieden die emoties kan oproepen, creëert dit jonge keukenwonder zijn gerechten volgens de grootste Italiaanse gastronomische traditie, maar voegt hij er ook zijn persoonlijke touch aan toe, geïnspireerd door zijn vele reizen rond de wereld. Na te hebben gewerkt in de meest prestigieuze huizen (onder andere bij Joël Robuchon en La Villa Lorraine) en naast gerenommeerde chefs zoals Anne-Sophie Pic, een driesterrenchef in de Michelingids, vertrok Louis Verstrepen naar Martinique en vervolgens naar Sint-Maarten en Saint-Barthélemy waar hij aan het roer kwam van een nieuw Atelier Joël Robuchon. Met al deze ervaringen keerde de chef terug naar België om de keuken van Da Mimmo* weer over te nemen. Als een logische vervolgstap in zijn onafhankelijkheid nam de chef de sprong en zette een nieuwe wending in zijn carrière door uitbater te worden van het sterrenrestaurant.

Met zijn streven om verder te bouwen op wat Da Mimmo* beroemd heeft gemaakt, bevestigt Louis Verstrepen zijn wens om hetzelfde culinaire concept aan te bieden: een zonnige, moderne, verfijnde, smakelijke en gedurfde keuken, bestaande uit iconische gerechten zoals de beroemde Tagliolini met zwarte truffel of de Vitello tonnato, maar ook borden die voortkomen uit zijn grenzeloze verbeelding. Hij, besteedt bijzondere aandacht aan een lokale en zinvolle aanpak, met een menu en kaart die evolueren met de seizoenen.

Gedreven en veeleisend serveert chef en exploitant Louis Verstrepen borden met een verfijnde opmaak die techniek en finesse combineren. Gedreven door zijn wens om kwaliteitsvolle gerechten te presenteren, wil de chef zijn restaurant naar een hoger niveau van uitmuntendheid tillen en streeft hij naar een tweede Michelinster. Louis Verstrepen wil in de nabije toekomst veranderingen aanbrengen in de inrichting van het restaurant om het meer naar zijn eigen smaak te maken. Een nieuw hoofdstuk dat veel verrassingen belooft.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*