Culinaire pop-up SERRE strijkt dit jaar neer op drie locaties in Vlaanderen

(c) photo by STYN.be

Nu de dagen langzaam terug beginnen te lengen, kunnen we stilaan uitkijken naar de lente en de eerste openluchtevenementen. Het populaire pop-up restaurant SERRE is intussen een vaste waarde in het evenementenaanbod en staat telkens weer garant staat voor een unieke culinaire belevenis. Dit jaar strijkt SERRE neer op drie locaties in Vlaanderen. “Elke locatie kiezen we zorgvuldig uit, want ze moet tot de verbeelding spreken. De absolute eyecatcher van 2023 wordt Kasteel Blauwhuis in Izegem, dat recent gerestaureerd werd”, stelt organisator Mike De Smet.

2022 was een grand cru-jaar voor de organisatoren van SERRE. Tijdens de drie edities – in de tuin van Kasteel Belvédère in Antwerpen, in de tuin van Kasteel Ooidonk in Deinze en in het centrum van Roeselare – mochten ze duizenden bezoekers ontvangen. “Wie een plaatsje in een van onze serres te pakken wou krijgen, moest er vorig jaar snel bij zijn. De drang om samen culinair te genieten na twee coronajaren was immers groot, maar toch heeft het overdonderende succes ons verrast”, geeft Mike De Smet van Serre toe. “SERRE blijft natuurlijk een uniek concept, op bijzondere locaties, en we zijn ervan overtuigd dat het succes zich zal verder zetten. De Vlaming is en blijft nu eenmaal een Bourgondiër.”

Culinair genieten in een bijzonder kader

In 2023 zal SERRE er drie keer op uit trekken. “Het Kasteel Belvédère en het Kasteel Ooidonk zijn intussen vaste waardes geworden, zij zien ons graag terugkomen. Nieuw dit jaar is het Kasteel Blauwhuis in Izegem, dat een historiek heeft die tot diep in de 16de eeuw teruggaat. Het was oorspronkelijk een pachthoeve en werd door de Brugse familie van Huerne in de 18de eeuw omgebouwd tot ‘huys van plaisantie’, waar adellijke lieden verbleven om zich te vermaken, te eten en te drinken. Een betere locatie voor onze culinaire belevenis konden we dus eigenlijk niet bedenken.”

Naast deze drie komt er bovendien mogelijks nog een vierde locatie bij. “Veel kunnen we er nog niet veel over kwijt, maar wat we wel al kunnen meegeven is dat we opnieuw zullen verrassen”, vervolgt Mike. “Verder blijft het succesvolle pop-up-concept ongewijzigd. We gaan onze gasten, terwijl ze vanuit hun glazen huisje genieten van een prachtige omgeving, culinair verwennen. Daniel Deruyter en Lucas Lefebure van Garçon Catering staan ook dit jaar achter het fornuis en serveren menu’s die meegaan met de seizoenen.”

Extra aandacht voor duurzaamheid

Toch zijn er weer enkele nieuwigheden bij SERRE. Zo werd er een samenwerking afgesloten met chauffeursdienst Get Driven om bezoekers veilig terug thuis te brengen. Daarnaast hebben de organisatoren hebben ook een plan om hun ecologische voetafdruk te beperken. Mike De Smet: “Enerzijds werken we met seizoensgebonden producten uit de korte keten. Maar daarnaast zullen we ook voor elke gereserveerde serre een voedselboom planten. Hiervoor werken we samen met de organisatie Go Forest.”

De verwachtingen voor 2023 zijn hoog gespannen. “We mikken alles samen op zo’n 14.000 bezoekers. Een SERRE-menu begint vanaf 125 euro en daarvoor krijg je een aperitief, een sharing menu, water, een aangepaste drankje bij elk gerecht en koffie. Op maandag en dinsdag zijn de serres exclusief gereserveerd voor bedrijfsevents, de rest van de week kan het grote publiek langskomen voor een lunch of diner. Online reserveren is mogelijk vanaf vandaag”, besluit Mike De Smet. 

Praktische informatie en foto’s

  • SERRE in de tuin van Kasteel Blauwhuis in Izegem: vrijdag 3 maart tot en met zondag 23 april
  • SERRE in de tuin van Kasteel Ooidonk in Deinze: vrijdag 28 april tot en met zondag 25 juni. 
  • SERRE in de tuin van Kasteel Belvédère in Wijnegem: vrijdag 8 september tot en met 29 oktober.

Binnenkort komt er voor de zomermaanden nog een vierde locatie bij.  Met verdere vragen over SERRE ga naar https://www.serrepopup.be/

Foto: STYN.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*