Culinair Fourchette-event is terug!

Het Gentse foodevent Fourchette kan na twee jaar gedwongen pauze eindelijk weer doorgaan. Dit keer brengt de jaarlijkse hoogmis van fine dining de crème de la crème van de Belgische foodscene net voor de zomer samen (4-6 juni). Bovendien wijkt de organisatie voor de vierde editie uit naar een unieke, geheime outdoorlocatie vlak bij de vertrouwde heimat Gent. Het succesrecept van Fourchette blijft: foodlovers zullen bij de aankoop van hun ticket opnieuw kunnen kiezen op welke dag, bij welke chef en voor welk vijfgangenmenu ze aan tafel schuiven.

Fourchette is ondertussen een vaste waarde in het Gentse culinaire eventlandschap. Het is de jaarlijkse afspraak voor foodlovers die willen genieten van een memorabele, hoogstaande culinaire experience in het bijzijn van een mooie selectie Belgische topchefs. Voor deze vierde editie kon de organisatie de chefs van sterrenrestaurants Vrijmoed, Castor, Publiek, Souvenir, Oak van het nieuwe tv-gezicht Marcelo Ballardin en Carcasse van Hendrik Dierendonck strikken. Verder nemen ook toprestaurants Rebelle, L’épicerie du Cirque, ’t Vijfde Seizoen en Bar Bask deel, alsook patissiers Pierre Marcolini en Joost Arijs.

Vrijmoed ** | derde beste groenterestaurant ter wereld | Sommelier van het Jaar 2022
Rebelle | Jonge chef van het Jaar 2022
Souvenir * | Hoogste nieuwkomer GaultMillau 2019 | Groene ster van Michelin
Pierre Marcolini | Beste Pastry chef in the World 2020
Bar Bask | het Baskische grillrestaurant van chef Sam D’Huyvetter en Gilles Bogaert


Nieuw dit jaar

Voor het eerst gaat Fourchette niet in het najaar door, maar wel op zaterdagavond 4 juni, zondagmiddag 5 juni en maandagmiddag 6 juni. Bovendien verhuist de jaarlijkse culinaire hoogmis naar buiten en wel naar een geheime outdoorlocatie in Sint-Denijs-Westrem, net buiten Gent en makkelijk bereikbaar. Tussen het groen en in het gezelschap van Big Green Egg belooft Fourchette een zomerse hotspot te worden om duimen en vingers bij af te likken.

Praktisch

Het succesvolle concept blijft ongewijzigd. Foodlovers kiezen bij de reservatie van hun ticket tussen twee vijfgangenmenu’s en hun favoriete topchef. Het event hanteert een free seating-systeem waarbij elke bezoeker op zijn eigen tempo de gerechten afhaalt aan de open keuken van de chefs. Tickets zijn verkrijgbaar via de website thisisfourchette.be en kosten 105 euro.

Over Fourchette

Fourchette is een jaarlijks Gents foodevent met eerdere edities in 2017, 2018 en 2019. Door corona kon het evenement twee jaar niet doorgaan. Fourchette werd vijf jaar geleden opgericht door bevriende chefs. In 2019 bracht het team in samenwerking met Brouwerij Van Steenberge ook het verfijnde, welgesmaakte restaurantbier Fourchette op de markt.

Foto: Pieter D’Hoop

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*