Culibel zoekt beste terrine van België

French food, fish terrine with herbs on plate.

De beste terrine van België is een jaarlijks terugkerende wedstrijd georganiseerd door Culibel in samenwerking met hun businespartners. Het thema voor dit jaar is haas en kweepeer.

Culibel

Al meer dan 40 jaar, met steeds stijgend succes weet Culibel gastronomen en levensgenieters te verenigen via de Belgische gastronomie in al zijn facetten. Naast het delen van kennis en ervaring willen alle Culibel leden & ambassadeurs iedereen die de gastronomie een warm hart toedraagt, laten meegenieten van “de kunst van het tafelen”, gastvrijheid & streekproducten. Culibel leden delen hun verbondenheid met culinaire kennis. De meer dan 100 leden die ook vervat worden in een jaarlijkse gids komen regelmatig samen op workshops, bedrijfsbezoeken, studiereizen en onderlinge ondersteuning. Dat alles om hun ‘Kunst van het tafelen’ over te brengen naar de klanten.

Beste terrine

De wedstrijd: “De beste terrine van België” is een wedstrijd die dit jaar voor de derde keer georganiseerd wordt. Daarmee wil Culibel Belgische topproducten promoten. Alle Culibelleden en hun medewerkers, evenals alle professionelen die hun activiteit uitoefenen op Belgisch grondgebied kunnen aan de wedstrijd deelnemen. Dit geldt voor zowel zelfstandigen als hun medewerkers, voor zover zij in regel zijn met hun fiscale en sociale verplichtingen. Ook leerlingen van het 6de en 7de jaar van de Belgische hotelscholen en cursisten van het volwassenenonderwijs in de opleiding HORECA kunnen deelnemen.

Selectie

Een selectie gebeurt op basis van een ingestuurd recept (zonder persoonlijke gegevens) met max 10 verschillende ingrediënten. De terrine moet haas & kweepeer bevatten. Ze moet, bij presentatie minstens 1 kg. en maximaal 1,6 kg. wegen. De deadline voor de inzending is 30 oktober. Alle recepturen krijgen een nummer en worden gelezen door een leesjury onder leiding van topchef Eddy Van Maele en Guido Neirynck. Wie geselecteerd wordt krijgt daarover midden november uitsluitsel. De deelnemende terrines worden tenslotte beoordeeld door een uitgebreide jury tijdens het jaarlijks Culibelbanket dat zal plaats vinden op maandag 22/01/2024. Op dat banket in Salons Saint-Germain te Diksmuide heeft dezelfde avond ook de prijsuitreiking plaats.

Alle info over de werkzaamheden van Culibel en over de wedstrijd, met een uitgebreid reglement zijn terug te vinden op de www.culibel.be of via wedstrijd@culibel.be.

Foto: from Culibel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*