Culibel wedstrijd Beste Terrine

Al meer dan 40 jaar, verzameld Culibel gastronomen en levensgenieters rond één thema: “De kunst van het tafelen”. Voor het tweede jaar op reis organiseert de culinaire vereniging de wedstrijd ‘“De Beste Terrine van België”.

Wedstrijd Beste Terrine
Bij een eerst editie van deze jaarlijkse wedstrijd, mocht Frederic De Mets van restaurant Hemelhof te Kortrijk zich de gelukkige winnaar noemen. Zopas werd het thema bekend gemaakt voor de 2e editie van deze wedstrijd die wordt georganiseerd met de Culibel businesspartners. Rog, Noordzee krab en schorseneren vormen het thema en de hoofdingrediënten dit jaar. De doelstelling om Belgische topproducten te promoten wordt hiermee zeker gehaald. Alle professionelen die hun activiteit uitoefenen op Belgisch grondgebied, zowel zelfstandigen als hun medewerkers, voor zover zij in regel zijn met hun fiscale en sociale verplichtingen en leerlingen van het 6de – en 7de jaar van de Belgische hotelscholen kunnen deelnemen. Voor eind oktober verwacht men van de deelnemers het recept. De terrine moet minstens 5% Belgisch schorseneren, 25% Noordzee krab en 60% rog bevatten en moet min. 1kg.- en max. 1,6kg.- wegen. Een leesjury onder leiding van top chefs Eddy Van Maele en Guido Neirynck zal de inzendingen beoordelen en de finalisten bekend maken. De terrines zullen op smaak en uitzicht beoordeeld worden op het Culibelbanket van midden januari 2023. Op die dag zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden.

Collegialiteit
Oorspronkelijk was Culibel een groepje restaurant houders die kennis en ervaring collegiaal wilden delen. En dat is de vereniging nog steeds maar ondertussen zijn de activiteiten sterk uitgegroeid. Alle leden willen iedereen, die de gastronomie een warm hart toedraagt, laten meegenieten van “de kunst van het tafelen”. Daarbij staan kwaliteit en gastvrijheid bovenaan.

De Gids
De beroepsvereniging die al meer dan 40 jaar als doel heeft horeca-ondernemers samen te brengen in een enthousiaste community brengt jaarlijks een gids uit met al zijn leden in vermeld. In de vrige gids stonden meer dan 100 horeca-zaken vermeld waarvan 10 nieuwe. De leden zijn verspreid van het zilte westen tot Limburg. Geen sterren, lepeltjes of ondoorzichtige beoordelingen in de gids, die te verkrijgen is bij alle leden. Metier, respect, netwerk en ondersteuning wordt bij Culibel hoog in het vaandel gedragen. Ook deelnemen aan verschillende Culibel activiteiten is voor de lezer van de gids mogelijk. Daardoor ontstaat er een wisselwerking tussen klant en kok.
Meer info over Culibel en over de wedstrijd is te vinden op de website van Culibel ( https://culibel.be ) of bij Guido Neirynck op het nummer 0475 50 05 76 of per mail: info@culibel.be

1 Comment

 1. DE BESTE TERRINE VAN BELGIË 🍣

  Zin in een leuke uitdaging als Chef of leerling Hotelschool ?

  De wedstrijd: “De beste Terrine van België” is een initiatief van Culibel en wordt georganiseerd in samenwerking met de Culibel businesspartners.

  Meer info op: https://culibel.be/wedstrijd-de-beste-terrine-van-belgie

  #culibel #culibelgids #culibelleden #culibelambassadeurs #culibellid #dekunstvanhettafelen #lekkereten #leukeadressen #culibelleden #voorendoorhoreca
  #debesteterinnevanbelgie #wedstrijd #kookwestrijd

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*