Culibel Terrine

Voor de derde keer organiseerde de culinaire vereniging Culibel de wedstrijd Beste Terrine. Tijdens een gala banket werd niet alleen de nieuwe Culibel Gids voorgesteld maar ook de winnaar bekend gemaakt van de wedstrijd.

Culibel

Culibel is een vereniging die zich inzet voor het creëren van een netwerk binnen de culinaire sector in België. Met meer dan 100 leden wil de vereniging ervaringen uitwisselen, relaties tussen collega’s opbouwen en samenwerken op specifieke vakgebieden. Het feit dat Culibel zich niet alleen op leden, maar ook op consumenten richt, suggereert een breder perspectief met aandacht voor het algemene culinaire landschap.

Galadiner

Het jaarlijkse galadiner was een topeditie, met 179 aanwezige gasten: horecaleden, ambassadeurs, en businesspartners. De vereniging verwelkomde ook 13 nieuwe Leden in 2023 en 8 nieuwe partners. Het volledige feest verzorgd door Salons Saint Germain in Diksmuide, werd in apotheose verder gezet, met de uitreiking van de Beste Terrine van België.

Beste Terrine

De wedstrijd: “De Beste Terrine van België” is een initiatief van Culibel en wordt georganiseerd in samenwerking met de Culibel Businesspartners. Thema dit jaar was een terrine samen stellen van haas en kweepeer. Doelstelling van de jaarlijks terugkerende wedstrijd is onze Belgische topproducten te promoten. 9 kandidaten stuurden hun receptuur in. Nadat hij post geplaatst had op social media met een les over terrines met gespecialiseerd koks werd Castrop Stefan benaderd om deel te nemen aan de wedstrijd. Het doel was een terrine van haas en kweepeer. Graafschap College Nederland maakte twee verschillende farces (vlees gemarineerd in tripel karmeliet en port) waarbij k de hazenrugfilet werd verwerkt. Uiteindelijk werd ook de haas met oortjes als interieur nagebootst. Het leverde hen de eerste prijs op. De 2e plaats was voor Pollentier Patrick van Kasteel Ryckevelde terwijl Kuypers Kurt van Au Gourmand Ieper de derde werd.

Overschrijdend

Hiermee bewijst Culibel dat culinair talent niet stopt aan landsgrenzen. Dat ook opleidingscentra een belangrijke rol spelen in de toekomst van het culinair gebeuren in restaurants. Het is een illustratie van een culinaire vereniging die geen sterren of andere kwalificaties uitdeelt maar de hartslag van zijn leden weet over te brengen naar een groot publiek die de kunst van tafelen weet te appreciëren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*