Coronavirus slaat toe in het internationale beursland

Het Coronavirus COVID-19 slaat ook keihard toe in het zeer internationale beursland. Zowel internationale exposanten als internationale bezoekers annuleren hun komst, dit omwille van problemen om ter plaatse te geraken, regels van de bedrijven die hun personeel verbieden te reizen, enz.  

Duitsland is een land met heel grote beursorganisaties (Frankfurt, Düsseldorf, Köln, Hamburg, Berlin, Stuttgart, München, Nürnberg, enz), die niet enkel in Duitsland maar wereldwijd beurzen organiseren. In deze periode van het jaar stonden nog enkele belangrijke internationale beurzen op de planning, maar die worden allemaal afgelast of uitgesteld. Daarbij volgde de organisatoren de aanbeveling van het crisismanagementteam van de Duitse regering om rekening te houden met de principes van het Robert Koch-Instituut bij het maken van een risico-evaluatie van grote gebeurtenissen.

Daaronder vermelden wij:

  • ProWein (Düsseldorf), oorspronkelijk gepland van 15 tot 17 maart, en nog geen nieuwe data bepaald
  • Internorga (Hamburg), oorspronkelijk gepland van 13 tot 17 maart, met eventuele verschuiving naar de zomer aldus Bernd Aufderheide, CEO van Hamburg Messe   
  • ITB (Berlijn), gepland van 4 tot 8 maart, definitief afgelast. Volgende editie van 10 tot 14 maart 2021
  • Halal (Hannover), deze nieuwe beurs was gepland van 6 tot 8 maart, maar is uitgesteld tot een nog te bepalen datum.

Ook Italië gaat zwaar gebukt onder het coronavirus, met (op 4 maart beslist) een totale lockdown van het land voor minstens 1 maand. Veiligheidshalve heeft Vinitaly reeds beslist om de beurs die gepland was van 19 tot 22 april, uit te stellen tot 14-17 juni. Volgend jaar is de beurs dan weer gepland van 18 tot 21 april 2021, om niet te botsen met Vinexpo Bordeaux (1-4 juni 2021).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*