Copa Jerez prijs voor Paul de Pierre

Midden november won het team van restaurant Paul de Pierre uit Etikove (Maarkedal) met chef Fabian Bail en sommelier Paul-Henri Cuvelier de prestigieuze Copa Jerez wedstrijd.

Pairing
Zo’n twintig jaar geleden ontstond de intussen wereldwijd bekende Copa Jerez. De opdracht van de deelnemers bestaat er in om de perfecte pairing tussen gastronomische gerechten en verschillende soorten sherrywijn op tafel te toveren. Elk team, bestaande uit een chef en een sommelier, moest een menu samenstellen.

Sherry
Na de nationale selectie gewonnen te hebben trok het team van restaurant Paul de Pierre naar Jerez de la Frontera. In de bakermat van de sherrywijn streden finalisten uit acht landen om de eerste plaats. Copa Jerez Forum & Competition 2021 was de grootste internationale bijeenkomst die sherrywijnen en avant-garde gastronomie samenbrengt. Het unieke concept wordt tweejaarlijks georganiseerd door de Regulatory Council of Sherry and Manzanilla Wines, in samenwerking met Fedejerez.

Alle prijzen
Het Belgische team won niet alleen de Copa ,maar won ook de Juli Soler award voor Beste Sommelier en de Best Chef award. Het pairing menu waarmee de jury kon overtuigd worden was samengesteld uit een voorgerecht met makreel, artisjok en chorizo in een knipoog naar Spanje, geserveerd met Fino Viña Corrales van Bodegas San Francisco; een hoofdgerecht met lams- en courgettebloem gevuld met Manchego-kaas, vergezeld van Oloroso van Bodegas Gutierrez Colosía, en een perendessert in tabakssiroop en romige citroen met Medium Old Harvest van Bodegas Ximénez-Spinola. ” De klassieke kennis van koken tot de wereld van wijn” en de “didactische inhoud en grote kennis” van het Belgische team hebben hen waardig gemaakt om de Jerez Cup te winnen, aldus één va de juryleden.
Foto by vinos dejerez/copa-jerez

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*