Clos St. Denis verkocht

De voormalige twee sterrenzaak ‘Clos St. Denis’ in Kortessem is eindelijk verkocht. Het pand stond intussen reeds elf jaar leeg en te verkommeren. Het is de horecagroep ‘Kachet’ die het kasteeltje van Wimmertingen heeft gekocht.

Kachet is een gevestigde waarde in het B.Limburgse eventlandschap met meer dan 30 jaar horeca ervaring. Denk aan o.a. aan de uitbating van Hangar 58 in Bokrijk, de Tiendschuur van Herkenrode, Loft 16 Hasselt of het Goed van Gothem in Heers. Wim Gommers  en zijn team willen Clos.St. Denis terug op de kaart zetten, nadat de familie Denis er de deuren dichttrok.

Aanvankelijk hadden ze een voorakkoord met een Luikse investeerder die er een luxe woonzorgcomplex cq toprestaurant wilde uitbouwen. Maar toen deze zijn belofte niet nakwam, zakte stelselmatig de prijs.  Logisch, het fraaie antiek, de knappe kunstdoeken en de rest van de inboedel waren door Christian Denis te gelde gemaakt, waardoor de prijs voor het naakte gebouw in de media werd geraamd op 1.650.000 euro. Maar of Kachet dit bedrag betaald heeft, werd niet gecommuniceerd. Het is hoe dan ook een goede zaak voor Haspengouw, dat er eindelijk terug een feestlocatie bij krijgt. (JWL)

Foto Raf Vanmechelen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*