Christophe Hardiquest opent Menssa, een huis van uitzondering en de geboorte van smaken

Nog maar een jaar geleden, in volle gloriedagen, kondigde Christophe Hardiquest eind juni 2022 de sluiting aan van zijn emblematische restaurant. BonBon, al twintig jaar een absolute referentie in de Belgische gastronomie, met twee Michelinsterren en een uitzonderlijke score van 19,5 in de Gault & Millau gids, stond op het punt zijn hoogtepunt te bereiken. De keuze om het restaurant te sluiten was even verrassend als doordacht.

Op zijn 46e voelde Hardiquest de behoefte een stap terug te doen om zijn batterijen op te laden en dichter bij het wezenlijke te komen. Zonder zijn beroep te verloochenen, integendeel.

“Men wordt als kok geboren, en men sterft als kok”, zegt hij vandaag met overtuiging. Een adagium dat goed bij hem aansluit, omdat het gepaard gaat met een ware wedergeboorte. De afgelopen maanden heeft de vakman-creator kunnen reizen, om nieuwe inspiratiebronnen te ontwaren, zowel in de vier windstreken als in de omringende natuur. Om dichterbij te komen bij wat hem echt drijft.

Dit heilzame intermezzo stelde hem in staat terug te keren met een gloednieuw concept, vol veelzijdige en onthullende inspiraties, dat hij vanaf 7 februari met het grote publiek deelt. Wees welkom bij Menssa, zijn nieuwe ‘Maison d’exception et de Naissance de Saveurs’.

Omdat de passie voor goed werk in elk element van Menssa tot uiting moet komen, aarzelde Christophe Hardiquest niet om een beroep te doen op de beste serviesontwerpers van ons land.

Inrichting van de hand van Anne-Catherine Lallemand

De inrichting werd toevertrouwd aan Anne-Catherine Lallemand, met wie Christophe al 20 jaar samenwerkt, vanuit een wederzijdse respect en diepe vriendschap. Grootheden uit andere decoratieve en artistieke gastronomische beroepen zoals Charlie Martens van Studio Mattes, Jean-François d’Or en Antoine Van Loocke zullen ook aanwezig zijn op de Tervurenlaan 453. En dan hebben we het nog niet over de artistieke creatie van de vermaarde Belgische straatkunstenaar Dzia gehad, die de privézaal van het restaurant zal illustreren.

Fijn nieuws, want vanaf mid-januari kan je reserveren via de website van Menssa. Een prima gelegenheid om het jaar in goed gezelschap te beginnen.

Menssa zal open zijn van dinsdag tot en met zaterdag (’s avonds), en op vrijdag voor de lunch. Proeflokaal met 22 zitplaatsen en privé-tafel met 8 zitplaatsen. Adres: Tervurenlaan 453, Brussel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*