CHEV Sas van Gent

CHEV is een nieuw restaurant in het Zeeuwse “Sas van Gent”. Niet dat we hier regelmatig verslag uitbrengen over onze lievelingsstreek, maar de uitbaatster is van (West-) Vlaamse afkomst. Zaakvoerster Virginie Tant is afkomstig uit de Hoppestad Poperinge en de liefde bracht haar 23 jaar geleden naar Sas van Gent.

Van 1 januari 2020 tot aan het legendarische Sasse carnaval werd het pand uitgebaat als pop-up die ‘Out of the Blue” gedoopt werd. Dit als leuke knipoog naar de liters blauwe verf aan de muren.

Na de carnavalstraditie werd deze prachtige locatie in 10 dagen tijd omgetoverd tot het hippe CHEV bar&kitchen concept. Op 14 maart opende CHEV heel kortstondig haar deuren, want op 15 maart ging de horeca ook in Nederland dicht. Al van jongs af droomde Virginie om ‘iets’ in de horeca te ondernemen. De jeugdige horecadroom werd steeds sterker toen ze 3 jaar general manager was bij Restaurant Dockside. Toen het pand “De oude Brug” aan de jachthaven in Sas vrij kwam werd er niet meer getwijfeld. De liefde & passie waarmee haar oma Jeanne kookte in ‘Bachten de Kupe’ is nu terug te vinden langs het water te Sas van Gent. Het stoofvlees, de blanquette de veau, de ossobuco en andere gerechten zijn mee verhuisd vanuit West-Vlaanderen naar Zeeland!

Alles wordt aangevuld met streekproducten zoals het beste uit nabijgelegen Noordzee of Scheldewateren. De heerlijke sharing bites zorgen voor het ultieme belevingsgevoel. Of het nu om de verse garnaalkroketjes of de populaire pizza tuna gaat, alles wordt in eigen huis bereid, alles dagvers! De reeds uitgebreide kaart zal in de toekomst nog aangevuld worden met suggesties.

Ook een goed glas wijn of lokaal biertje kan aan de hippe bar of op het terras over het water. Dit mee in de ongedwongen huiselijke sfeer waar CHEV voor staat. Alles klopt Het eten, de drank, het interieur, de muziek, het terras en het team …in één woord AF. Chev introduceert hiermee een nieuw eetconcept in de ruime omgeving. Nog teveel werd in vakjes van café of snack of restaurant gedacht. Mede door het prachtige interieur (ontworpen door echtgenoot Bart Neyt – Bart Neyt Interieurs), de vriendelijke bediening en de no- nonsens sfeer is het thuis komen! (JV)

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*