Chefsproveggie streetfood battle

ChefsproVeggie en partners lanceert zijn eerste wedstrijd. Geen gewone wedstrijd maar een echte battle, een Streetfood battle meer bepaald.

ChefsproVeggie

ChefsproVeggie is een digitaal veggie inspiratieplatform voor en door chefs. Het is ondertussen wel duidelijk dat steeds meer chefs openstaan om een uitgebreider en kwalitatiever veggie aanbod te bieden in hun keukens. Extra kennis en inspiratie rond vegetarisch koken is dan zeer welkom. Het platform wil hierbij een  betrouwbaar, informatief en inspirerend antwoord bieden op alle professionele vragen rond vegetarische voeding. De partners achter dit initiatief zijn Delifresh (Greenway), Verstegen, Electrolux Professional, Ardo, Pietercil Foodservice en Alpro. Look & feel worden verzorgd door Foodphoto en Catchafish. Alle partners leveren op regelmatige basis content voor het platform (recepten, achtergrondinformatie, testimonials, etc.). Door interactieve storytelling willen de partners een professioneel doelpubliek blijven boeien. Met voldoende achtergrondinformatie over vegetarische producten, educatieve en inspirationele tools zoals recepten, foto’s, filmpjes, testimonials, info over opleidingen, workshops en events rond een veggie lifestyle. En nu dus ook met een wedstrijd.

Deelname

Alle chefs uit horeca en grootkeuken worden uitgedaagd het beste streetfood recept uit hun koksmuts te toveren. Daarbij wordt uitgekeken naar een veggie of vegan streetfood recept in de brede zin van het woord. Streetfood van voorgerecht, hoofdgerecht en quick lunch tot dessert. Alle professionele koks uit zowel horeca, fastfood, catering als grootkeuken kunnen aan de wedstrijd deelnemen. Na inschrijving hebben de deelnemers nog tot 29 september de tijd om een uitgeschreven gedetailleerd professioneel recept in te sturen voor 10 à 20 personen inclusief een foto van de presentatie.

Beoordeling en prijs

Uit de ingezonden recepten wordt een shortlist van 10 recepten samengesteld door de partners van ChefsproVeggie. De 10 recepten worden, aan de hand van het uitgeschreven recept, bereid door een professionele kok en geproefd door een externe vakjury. Uit de 10 recepten worden de 5 beste recepten geselecteerd. Indien een recept een ingrediënt bevat waar de CPV partners een alternatief product van in het gamma hebben, mogen ze dit in het recept zo aanpassen. Punten worden gegeven op: Smaak, presentatie, originaliteit, gebruik van verschillende texturen, correctheid van de ingrediënten (veggie/vegan), evenwichtig en gezond, correctheid recept, naamgeving, haalbaarheid als streetfood en verkoopbaarheid. De 5 beste inzendingen krijgen een professionele fotoshoot van hun recept + eeuwige roem op de ChefsproVeggie website. Daarnaast worden de winnende recepten gebundeld in een receptenboekje dat zal voorgesteld worden tijdens de prijsuitreiking op Horeca Expo.

Ingezonden recepten kunnen door ChefsproVeggie gebruikt worden in verdere communicatie en activiteiten zoals degustaties, foodtruck tour ed.

Meer info en het uitgebreide reglement is terug te vinden op: www.chefsproveggie.be of via info@chefsproveggie.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*