Chef’s Place

In Chef’s Place gaan traditiegetrouw zowel voor chefs als voor sommeliers Masterclasses door.
Op maandag gaan volgende Masterclasses voor Chefs door:

11u30-12u30: Jo Lemmens – Restaurant U & Maarten Bouckaert – Castor. Tijdens deze masterclass zullen ze antwoord geven op volgende vragen: Hoe gaan we in de toekomst om met grondstoffen die steeds kostbaarder worden? Hoe kunnen we producten die we nu in overvloed hebben efficiënter gebruiken en zo verspilling tegengaan?

Een product kan meer fases doormaken dan enkel van vers naar vuilnisbak. Er zijn verschillende bewaartechnieken: zouten, roken, invriezen, drogen, fermenteren,… kortom: transformeren.

13u00-14u00: Gault&Millau & partners presenteren een inspirerende masterclass met één van de Gault&Millau chefs. Tijdens deze masterclass, zal de chef één of meerdere gerechten bereiden in samenwerking met enkele Gault&Millau’s premium partners. De aanwezigen krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen en kunnen op het einde proeven van de creaties. Een niet te missen kans voor gastronomieliefhebbers.

14u30-15u30: Fourchette: Fourchette werd geboren uit het beste van twee werelden: de geraffineerde, verfijnde smaak van topchefs en de kennis en de passie van 6 generaties meesterbrouwers (Brouwerij Van Steenberghe). Tijdens een heerlijke food pairing experience presenteert meesterbrouwer Jef Versele in samenwerking met sterrenchefs Michaël Vrijmoed en Benjamin De Buck het gastronomisch bier Fourchette aan de hand van enkele perfect bijpassende hapjes.

16u00-17u00: Groenteafval kent Jong Keukengeweld-chef Dennis Broeckx niet. In zijn restaurant L’épicerie du Cirque “Under The Palmtrees” verwerkt hij zijn groenten van wortel tot loof. Hij gebruikt pulp van vruchten voor sauzen. Schillen en klokhuizen verwerkt hij dan weer in cocktails. Het loof van de bloemkool? Die gaat in de soep. Dennis zet volledig in op zero waste. Hij heeft respect voor groenten én voor zijn groenteboer. Samen selecteren ze zorgvuldig de beste producten. In deze masterclass toont de Jong Keukengeweld-chef hoe je een knolselder van kop tot teen kan verwerken. Er gaat geen grammetje van de groente verloren.

De activiteiten van de Masterclasses Wine&Spirits op maandag zijn de volgende:

12u00-12u45: Franco Massolino presenteert de meest uitzonderlijke Barolo wijnen van de mythische cru Vigna Rionda uit Serralunga d’Alba, met name 6 Barolo Riserva wijnen die gemaakt zijn door de huidige generatie Massolino. Een unieke kans om meer inzicht te krijgen in het verouderen van de Nebbiolo druif.

13u30-14u15: Wachau neemt een prominente plaats in onder de Oostenrijkse wijnregio’s. Grote verschillen in geologie zorgen voor diversiteit in de regio. Johan Donabaum brengt verheldering aan de hand van een boeiende degustatie.

17u00-17u45: Christian Lau, eigenaar en wijnmaker van domein Weingut am Stein, laat u de diversiteit aan druiven en wijnstijlen van de Regio Franken ontdekken. Franken: het buitenbeentje onder de Duitse wijnregio’s .Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*