Chef wordt Bockenryder

De Bockenryders is een nieuw culinair concept waarbij voormalig sterrenchef Danny Vanderhoven zijn gasten in een Fiat 500 langs historische maar zeker ook smaakvolle Limburgse stopplaatsen stuurt.

Als er ooit een prijs moet uitgereikt worden voor de meest veelzijdige kok van Vlaanderen dan komt Danny Vanderhoven zeker in aanmerking. En die veelzijdigheid slaat niet alleen op zijn zelf aangeleerd kooktalent maar ook op de manier waarmee hij vallen en opstaan binnen de horeca weet aan te pakken. Hij lijkt soms een pepermolen waar bij iedere draai nieuwe bolletjes vermalen worden tot pittige, maar steeds smaakvolle ideeën. Ook een pepermolen raakt soms leeg maar steeds weer weet de Limburger hem te vullen met op smaak geïnspireerde bolletjes. Zijn laatste project is geïnspireerd op de verhalen van de legendarische Bokkenrijders.

Bokkenrijders
Bokkenrijders waren volgens het volksgeloof personen of geesten, die op bokken door de lucht reden. In de 18e eeuw was dit de naam die gegeven werd aan een bende dieven, afpersers en plegers van gewelddadige berovingen in de Landen van Overmaas en het voormalige graafschap Loon. Van struikrovers tot een ‘Robin Hood’ status: alle namen en verwensingen kregen ze naar hun hoofd geslingerd. Eén ding is wel zeker: ze gingen steeds op zoek naar het meest waardevolle en lieten geen kans onbenut om ook van de plaatselijke kookkunsten te genieten. Met die talrijke verhalen gaat chef Danny Vanderhoven, op aangeven van vriend chef Jean-Pierre Delamotte, nu aan de slag. Om toeristen, vriendenclubs, bedrijven maar vooral levensgenieters kennis te laten maken met vaak onbekende toeristische parels maar ook met streekproducten werden vijf Bokkenryders-routes door Limburg uitgetekend.een

Fiat 500
De vijf routes hebben allen een eigen thema en worden gereden in authentieke Fiat 500 bolhoedjes.
Er is de Wijnroute, de Maasroute, de Mijnroute, de Streekproductenroute en de Bockenryders-route. Allen staan ze garant voor avontuurlijke en culinaire verrassingen. Onderweg wordt er gestopt voor boeiende verhalen die deelnemers via een interactieve QR-code beleven. Over de smakelijke invulling bestaat geen twijfel. De wijnroute spreekt voor zich, de eventuele picknick mand kan genuttigd worden op het terras van een plaatselijk biercafé. Kaas van de geitenboerderij, proeverijen bij een forellenkwekerij of een bezoek aan stroopstokerij zijn maar enkele voorbeelden die we er uit lichten. De routes kunnen afgesloten worden met een fine dining ervaring van chef-kok Danny Vanderhoven zelf.

Fine dining
Chef-kok Danny Vanderhoven kroont zichzelf tot competente chef dus hij haalt tonnen inspiratie uit de Bockboeken. Hij combineert lokale ingrediënten met z’n innovatieve culinaire ideeën en verwerkt deze tot hoogstaande Limburgse gerechten die minstens even goed smaken dan ruim 250 jaar geleden. Er is geen menukaart, maar het menu zelf overtreft alles. Danny gaat prat op z’n culinaire vrijheid en kookt waar hij op dat moment zin in heeft. Uiteraard is het menu steeds geïnspireerd op de Limburgse mix van historische eigenheid en multiculturele invloeden. Dat alles binnen de setting van een olijfgaard waar de Limburgse gastvrijheid en de geuren van authentieke streekproducten je tegemoet drijven. Het frisse interieur nodigt even hard uit als de frisse gerechtjes die voor je neus belanden. Een zitje aan de bar met zicht op de open keuken maakt de eetbeleving compleet.
Info: www.debockenryders.be
Foto: by debockenryders

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*