Chef Kok Thierry Cornelis plots overleden

foto:Westtoer

Liefde voor koken
Chef-kok en leraar Thierry Cornelis is op 62 jarige leeftijd plots overleden. Een hartkwaal trof hem toen hij onderweg was naar een vergadering van de 33 Meesterkoks. Net in het jaar dat hij samen met zijn vrouw Tjorven Ghysdael het 25-jarig bestaan van hun restaurant De Kelle in Koksijde kon vieren. Een kelle is een geul tussen twee zandplaten waar garnalen gevangen worden en net die garnalen waren één van de streekproducten waar de chef zo graag mee werkte. Maar zowat alles wat door de Noordzee bijna aan zijn deur kwam aangespoeld kreeg een plaats op het menu van het gezellige restaurant. Zijn keuken en inspiratie waren markt- en seizoensgebonden. Creativiteit, respect voor producten, eenvoud en lekker eten bereiden met passie droeg hij reeds meer dan 45 jaar hoog in het vaandel. Duinasperges, hazen en eenden uit de Moeren of kruiden uit eigen kruidentuin, geen enkele gastronomische invulling was hem vreemd. Vooraleer hij zijn eigen restaurant begon, kon de chef zijn talenten al ontwikkelen in het Beukenhof te Oostduinkerke. Ook daar leidde hij heel wat huidige koks op zoals zijn collega en vriend Steve Gerry van eethuis Blekkertje in Koksijde: “Hij was niet alleen mijn mentor maar ook mijn vriend en die van geheel Koksijde. Voetbal, het verenigingsleven, iedereen kende hem in de positieve zin. Dit wordt een zwaar gemis.”

Passie
Diezelfde passie en levenslust kon hij overbrengen naar zijn leerlingen in de praktijklessen van Hotelschool Ter Duinen te Koksijde. Collega’s en afgestudeerden hebben het over een ambitieus maar joviaal iemand die steeds klaar stond om iedereen binnen en buiten de sector te helpen. Afgelopen maand februari kon Thierry Cornelis nog onder luid applaus en tijdens een pre corona feest zijn pensioen inzetten. Het hield hem echter niet tegen om er in zijn eigen restaurant met of zonder crisis volledig in te vliegen.

Culinair Ambassadeur
Onlangs nog werd de chef genomineerd als Culinair Ambassadeur van De 33 Masters van België en de Koninklijke Orde van de Paardevissers. Ondertussen was hij tevens North Sea Chef geworden. Hij engageerde zich bij De Club Prosper Montagné en was voorzitter van Horeca Koksijde-Oostduinkerke. Koksijde en de volledige gastronomische gemeenschap verliest niet alleen een kok maar ook een mens.

Foto: Westtoer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*