Chef Cornelis leeft verder in De Kelle

Het plotseling heengaan van Thierry Cornelis, patroon aan het fornuis van restaurant De Kelle, sloeg op 13 juli in als een bom. Ongeloof alom. Koksijde, de Westhoek en de culinaire gemeenschap staken vol onbegrip. Even werd gevreesd dat het levenswerk van ‘Chef Cornelis’ en zijn echtgenote zou verdwijnen maar dankzij vrienden en familie lijkt de toekomst nu verzekerd.

Steun
Terwijl eega Tjörven Cornelis-Ghysdael en de familie in diep verdriet verzonken waren, was er de steun van talloze vrienden en collega’s. Die vrienden sterkten het geloof in het verderzetten van wat Chef Thierry in een kwarteeuw had neergezet. Ondanks het onbegrip van wat gebeurd is, werd beslist met de morele steun van heel wat sectorgenoten, de draad weer op te nemen. Samen met zoon Glenn Cornelis en diens vriend Bart Lanoye, weet de echtgenote de deuren weer te openen.

Vis & traditie
Glenn Cornelis (30), zoon van, en regelmatig mee aan het fornuis, heeft de leiding in de keuken, samen met zijn vriend en sous-chef Bart Lanoye (33). De algemene leiding van restaurant De Kelle is in handen van gastvrouw Tjörven Cornelis-Ghysdael. Beide jonge Chefs zetten het levenswerk van wijlen topchef Thierry Cornelis in restaurant De Kelle met verve verder. “De ziel van Thierry leeft mee aan het fornuis. Als kind van de zee en North Sea Chef had de kok-leermeester veel respect voor de lokale visser en tegelijk de minder bekende vissoorten. Zijn Ode aan de Visser blijft de trekpleister in ons restaurant. Daarvoor wordt zijn receptenboek gebruikt voor de creatie van de huidige gerechten. De kreeft in citroenboter, de gegrilde tarbot en diverse bereidingen met tong en kabeljauw en alles wat uit zee komt, blijven hoog op de agenda staan. Het is duidelijk dat de sterke wilskracht van de gastvrouw het werk van haar dierbare echtgenoot Chef Thierry niet alleen in ere wil houden, maar tegelijk zijn levenswerk verder wil laten groeien in “zijn” geliefde Kelle.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*