Champagne Championship

De laatste dag van Horeca Expo werd de ruimte van de demonstratie keukens ingenomen door leerlingen van de 6de en 7de graad van verschillende hotelscholen. Zij moesten hun kennis bewijzen over champagne.

Weinig publiek
Elke kandidaat werd beoordeeld op theorie, maar ook op haar of zijn creatief denken als het op leuke, onverwachte pairings aankomt. Ook de stortytelling en het enthousiasme, kortom de stiel en stijl als topsommelier in spe, werd door een professionele jury grondig beoordeeld. Hoewel het voor het eerst was dat ook het groot publiek deze wedstrijd kan meebeleven was de publieke belangstelling heel miniem. Een betere, bredere communicatie had hier wellicht veel kunnen goed maken.

Veel kennis
12 leerlingen uit 8 verschillende scholen legden zowel een schriftelijke proef als een mondelinge proef af. Er was ook een serveerproef met verschillende glazen. Daarna moesten de leerlingen zich verantwoorden over een pairing proef die door de juryleden onderbroken kon worden door bijkomende vragen te stellen.

Champagne aan zee
Nogal wat leerlingen bleken, naargelang de wedstrijd vorderde, hun zenuwen te hebben opgestapeld terwijl anderen tot en met de prijsuitreiking hun positieve enthousiasme wisten te behouden. Uiteindelijk was het Katho Van Dijck uit het 7e jaar van Hotelschool Ter Duinen die de jury op alle vlakken met heel hoge cijfers wist te overtuigen. Zij mag alvast de champagnestreek bezoeken. Robbe Dierickx van Ter Groene Poorte te Brugge werd tweede en Nicolas Philippart van de provinciale hotelschool Namen (EHPN) derde.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*