Almir Ambeskovic benoemd tot CEO van TheFork

Tripadvisor, ’s werelds grootste reisplatform, en TheFork, leider in online restaurantreserveringen, hebben vandaag een strategisch transitieplan aangekondigd voor het beheer van LaFourchette SaS (commercieel bekend als TheFork.com). Bertrand Jelensperger, medeoprichter en CEO van TheFork, heeft aangekondigd dat hij vanaf 1 april 2021 medevoorzitter van de raad van adviseurs van TheFork wordt.

In die nieuwe rol zal Bertrand samen met Stephen Kaufer, CEO en mede-oprichter van Tripadvisor, toezicht houden over de strategie en activiteiten van TheFork. Deze strategische wijziging in het management gaat gepaard met de benoeming van Almir Ambeskovic tot CEO van TheFork. In die rol zal Almir verantwoordelijk zijn voor het bepalen van de bedrijfsstrategie van TheFork en het leiden van de wereldwijde activiteiten van het merk in de tweeëntwintig landen waarin het bedrijf actief is.

Vooraleer zijn aanstelling als CEO was Almir Vice President Sales en Marketing bij TheFork. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de groei van het bedrijf in de tweeëntwintig markten waarin TheFork actief is. Almir heeft sinds 2015 ook verschillende landen geleid als Managing Director van TheFork. Hij kwam in 2014 bij TheFork als Country Manager Italië na de overname door Tripadvisor van RestOpolis, een online startup voor restaurantreserveringen die hij oprichtte en beheerde sinds 2011.

Almir is geboren in 1977 in Sarajevo en begon zijn carrière als consultant en ondernemer in de IT-sector. Eerst als oprichter van 3 startups, daarna als Top Manager van een digitaal scale-up bedrijf als TheFork, ook is Almir altijd actief geweest als mentor van innovatie in Italië. In 2012 creëerde en presenteerde Almir het eerste Italiaanse tv-programma over start-ups en innovatie. Hij was tot 2016 ook zes jaar lang vicevoorzitter van de groep Jonge Ondernemers van Assolombarda, in het bijzonder was hij verantwoordelijk voor marketing en startups. 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*